.

2018. április 23. hétfő, Béla napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Az 1% miatt figyelmeztet a NAV
Pest megye > Közélet
2018-04-18
A személyi jövedelemadó 1+1, azaz az egyházaknak + a civil szervezeteknek felajánlott százalékáról idén is május 22-ig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül. Az erről szóló nyilatkozat elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújtható a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) a bevallás részeként vagy önálló nyilatkozatként a "17EGYSZA" lapon.
 

Elindult az ország legnagyobb ruhagyűjtő akciója
Biatorbágy > Közélet
2018-04-17
Elindult az Adok-kapok napok elnevezésű jótékonysági akció, az ország legnagyobb ruhagyűjtése, melynek keretében a feleslegessé vált, de jó állapotú ruhákat május 6-ig a biatorbágyi Premier Outletbe várják a szervezők - mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

296 szavazattal Csenger-Zalán Zsolt nyerte a választást
Budakeszi > Közélet
2018-04-15
A szavazatok teljes feldolgozottságánál Pest megye 2. választókerületében 30 990 szavazattal (44,14%) Csenger-Zalán Zsolt, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője nyert. 296 szavazattal lemaradva Szél Bernadett, az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje követi 43,72 %-kal.

Új szolgálati autó a rendőröknek
Zsámbék > Közélet
2018-04-11
A Zsámbéki Rendőrőrs illetékességi területéhez tartozó Perbál, Tök, Zsámbék és Herceghalom önkormányzata egy Nissan Leaf típusú személyautót adományozott az őrs rendőreinek, melyet április 6-án Zsámbékon dr. Németh Gyula r. ezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója vette át a meghívott vendégek jelenlétében.

EGY SZÁZALÉK
Közélet
2018-04-10
Minden évben dönthet személyi jövedelem-adója kétszer 1%-áról. Ez a támogatási forma külön terhet egyetlen adózónak sem jelent, mert ezt az adót így is, úgy is meg kell fizetnünk. Ha nem rendelkezik róla, ez a 2x1% is a központi költségvetésbe kerül. A szja-bevalláshoz mellékelt nyilatkozattal Ön dönthet ennek az összegnek a sorsáról!

A szavazáson Szél Bernadettet Budakeszi volt polgármestere várta
Budakeszi > Közélet
2018-04-09
„Olyan időket élünk, amikor szavazni már nem jog, hanem kötelesség” – mondta az LMP társelnöke, miután szavazott Budakeszin. Az ellenzéki párt miniszterelnök- és országgyűlési képviselőjelöltje férjével, Szél Bálinttal érkezett a szavazókörbe, ahol óriási sajtóérdeklődés várta.

Három hét van a plakátok eltávolítására
Pest megye > Közélet
2018-04-16
A választási törvény szerint a szavazás napjától számítva egy hónapon belül, tehát május 8-án 16 óráig kell eltüntetni a plakátokat. A plakátot annak kell eltávolítania, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték. Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

Szoros és nem végleges az eredmény
Budakeszi > Közélet
2018-04-12
Választó-körzetünkben Csenger-Zalán Zsolt 786 szavazattal vezet Szél Bernadett előtt. Az átjelentkezők voksai és a külképviseleti szavazatok szombaton érkeznek Budakeszire. Megszámlálásuk után válik véglegessé az eredmény. Adatok településenként a cikkben!

Világháborús bomba az iskolában
Biatorbágy > Közélet
2018-04-10
Egy második világháborús bomba került elő a Ritsmann Pál német nemzetiségi általános iskola udvarán április 10-én - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, Markovics Zita az MTI-t. A Karinthy Frigyes u. 4. alatti iskola udvarán tereprendezés közben akadtak a szovjet gyártmányú, 100 kilós romboló bombára.

Kétharmaddal nyert a Fidesz-Kdnp
Pest megye > Közélet
2018-04-09
Közel 70%-os rekord részvétel és a szavazatok 99%-os feldolgozottsága után biztosnak látszik a Fidesz-Kdnp 2/3-os győzelme 134 képviselővel a 199 fős országgyűlésben. Ritter Imre, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának listavezetője, aki szintén a Fidesz politikusa, annyi szavazatot kapott, hogy szavazati jogot jelentő mandátumot szerzett.

Elhunyt Hargitay Lajos
Budakeszi > Közélet
2018-03-29
Hosszan tartó, súlyos betegség után 2018. február 19-én, életének 87. évében elhunyt Hargitay Lajos, Wass Albert egykori munkatársa, akivel évtizedekig közösen működtettek kiadót Amerikában. Hargitay Lajos az éppen tíz éve avatott budakeszi Wass Albert-szobor felállításában is tevékenyen részt vett.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC