.

2019. február 18. hétfő, Bernadett napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Egy fővel nő a közgyűlés létszáma
Pest megye > Közélet
2019-02-11
A megyei közgyűlés tagjainak számát a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választása évének január 1-jei lakosságszáma alapján kell meghatározni a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvénye alapján.
 

EGY SZÁZALÉK
Közélet
2019-02-11
Minden évben dönthet személyi jövedelem-adója kétszer 1%-áról. Ez a támogatási forma külön terhet egyetlen adózónak sem jelent, mert ezt az adót így is, úgy is meg kell fizetnünk. Ha nem rendelkezik róla, ez a 2x1% is a központi költségvetésbe kerül. A szja-bevalláshoz mellékelt nyilatkozattal Ön dönthet ennek az összegnek a sorsáról!

Jelölteket várnak
Budakeszi > Közélet
2019-02-07
Budakeszi önkormányzata 1995 óta Budakesziért emlékéremmel, 1999 óta Ifjúsági éremmel ismeri el az arra érdemesek munkáját a március 15-i városi megemlékezésen. Ifjúsági, társadalmi szervezetektől, egyházközségektől, oktatási intézményektől február 18-án, hétfőn délig várja a javaslatokat a képviselő-testület.

Ciki a cigi
Budakeszi > Közélet
2019-02-05
A Korányi Országos Pulmonológiai Intézet számítógépet ajándékozott a Budakörnyéki Önkormányzati Társulásnak, melyet január 21-én a Széchenyi István Általános Iskolában adtak át. Az itteni diákok elsőként használhatják a HÉSZ-nek becézett Hordozható Érintőképernyős Számítógépet, mely a társulás minden általános iskolájába eljut, segítendő a döntést, hogy a gyerekek ne dohányozzanak.

Ebösszeírás Telkiben
Telki > Közélet
2019-02-04
Telki önkormányzata törvényi kötelezettsége alapján 2019. február-márciusában ebösszeírást végez. Az ebtulajdonosok bejelentési kötelezettségüket az önkormányzati portálon (www.telki.hu) a Nyomtatványok menüpont alatt (igazgatási-egyéb nyomtatványok) letölthető nyomtatványon teljesíthetik.

Cserkészingatlanok felújítását támogatja a kormány
Nagykovácsi > Közélet
2019-01-25
Kormányzati támogatással újít fel a Magyar Cserkészszövetség három ingatlant: Miskolcon, Kecskeméten és Nagykovácsiban - jelentette be január 17-én sajtótájékoztatón Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára. A kormánynak fontos a cserkészmozgalom támogatása, ezért is kötöttek 2012-ben stratégiai megállapodást.

Milyen oktatás legyen az új iskolában?
Budakeszi > Közélet
2019-02-08
Az év végén a városi és a német önkormányzat, valamint és a Prohászka gimnázium szervezte oktatási fórumon is felvetődött a lehetőség, hogy a Barackosban új iskolát alapítsanak, a Széchenyi István Általános Iskola német nemzetiségi osztályai a német önkormányzat fenntartásába kerüljenek, és egy katolikus egyházi általános iskola jöjjön létre.

Megszűnt a garázsadó
Budakeszi > Közélet
2019-02-05
A garázsok és a gépjárművek tárolására alkalmas építmények építményadó alóli mentesítését tartalmazó önkormányzati rendelet módosítása 2019. január 1-jén lépett hatályba Budakeszin. Az adóteher eltörlése automatikus, a lakosságot ezzel összefüggésben semmilyen ügyintézési kötelezettség nem terheli.

Négy évszak-fotópályázat
Budakeszi > Közélet
2019-02-04
Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján megnyílt a Négy évszak Budakeszin fotópályázat második fordulójának (nyár-ősz) pályamunkáiból rendezett kiállítás az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A pályázat győztese a budakeszi Torti-Horváth Zsófia Aranyos Budakeszi című fotója lett.

A perbáli templom javára gyűjtenek
Perbál > Közélet
2019-01-31
A január 1-jén a Szt. Anna templomban keletkezett tűzkárok helyreállítására, a templombelső megújulására gyűjt a perbáli egyházközség a Perbáli Római Katolikus Plébánia számlaszámán: 11103303-75013736-36000001. A templom külső homlokzatát egy éve újították fel.

A kormány az elintézendő ügyek számának csökkentésére törekszik
Pest megye > Közélet
2019-01-24
A kormány olyan döntésekre törekszik, amelyek csökkentik az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, az ügyintézés színvonalát pedig emelik - erről Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt január 21-én a törökbálinti kormányablak átadásán.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC