.

2020. August 6. Thursday, Berta,Bettina napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Sambucus Choral: énekelj velünk!
Zsámbék > Kultúra
2020-07-22
Zsámbéki és környékbeli énekelni vágyókat várnak a Zsámbék latin nevét viselő, újonnan alakult kórusba, melyet a Zsámbéki Közművelődési Intézet és könyvtár próbahelyszínnel támogat. Ha szeretnél egy kiemelkedő színvonalú csapat tagja lenni, csatlakozz! A kottaolvasási ismeret előny.
 

Könyvtár nyílt Telkiben
Telki > Kultúra
2020-07-06
Június 9-én próbaüzem indult a Kodolányi János Közösségi Ház és Könyvtár kistermében. Az első három hétben már 43-an regisztráltak, és a gyerekkönyvek szinte teljesen elfogytak. Június 23-a óta már személyesen is be lehet jönni az épületbe és válogatni a könyvek között, június 30-án reggel pedig hivatalosan is megnyitotta kapuit a telki bibliotéka.

Junior Prima Díj 2020
Pest megye > Kultúra
2020-06-08
A Prima Primissima égisze alatt kiépült Junior Díjak rendszere tavaly tovább fejlődött, s egyre szélesebb körű népszerűségnek örvend. Az az igény hívta őket életre, hogy ne csak a már komoly eredményeket felmutató szakembereket, művészeket jutalmazzák, hanem a feltörekvő tehetségeket is kitüntessék.

Új kiadvány Pest megye értékeiről
Pest megye > Kultúra
2020-04-21
A kiadvány célja, kedvet csináni a megye értékeinek megismeréséhez. Az olvasó a képzeletbeli utazás során belátja, hogy egy valóságos kirándulással egyszerre több értéket is meglátogathat, hiszen Hévízgyörk és Gödöllő, Szob és Márianosztra, Biatorbágy, Páty és Zsámbék, Budajenő és a Nagy-Kopasz nincs messze egymástól.

Elhunyt a zsámbéki ostyaüzem tervezője
Zsámbék > Kultúra
2020-04-02
Március 26-án elhunyt Turányi Gábor Ybl-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) professzora életének 72. évében. Nem csak a zsámbéki ostyaüzem, de a visegrádi erdei iskola épülete is az ő munkája. 

Elmarad a 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál
Pest megye > Kultúra
2020-03-30
A magyar kormány döntése szerint, a világjárvánnyal kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az idén az április 3-19. között tervezett, 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál - közölték az MTI-vel szombaton a szervezők, hozzátéve: mindent megtesznek, hogy a jubileumi fesztivál tervezett programjából minél több produkció eljusson a közönséghez a későbbiekben.

Jelöléseket várnak a Budakeszi közművelődéséért díjra
Budakeszi > Kultúra
2020-06-15
A város közművelődéséért kimagasló munkát végző személyek és szervezetek elismerésére 2019 márciusában az önkormányzat Budakeszi közművelődéséért díjat alapított. A díj átadására az augusztus 20-i önkormányzati ünnepségen kerül sor.

Átadták az Eötvös Loránd parkot a Normafánál
Pest megye > Kultúra
2020-05-22
Átadták május 22-én az egykori Hotel Olimpia helyén a 4400 m2-es Eötvös Loránd parkot a Normafánál. A XII. kerület új zöldterületét Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át. "Az a polgári világ, amelyet sokan áhítozunk, itt a XII. kerületben megmaradt" - fogalmazott.

Hatodszor újráz a skanzen vzetője
Pest megye > Kultúra
2020-04-15
Újabb öt évre, immár hatodik alkalommal Cseri Miklóst nevezték ki a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatójává - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma április 15-én az MTI-t. Az etnográfus-muzeológus szakember huszonöt éve vezeti a Szentendrei Skanzent.

Jelölteket várnak az Oktatásügyért díjra
Budakeszi > Kultúra
2020-04-01
A 2013-ban alapított díjra olyan, a város szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett pedagógiai szakembereket lehet jelölni, akik példaként állíthatók az utókor elé, s életpályájukkal elkötelezettségüket bizonyították a pedagógusi élethivatás mellett Budakeszin.

Mégsem hiúsult meg a jótékonysági koncert
Budakeszi > Kultúra
2020-03-20
A budakeszi Protestáns Kör március 19-re a Sodrás quartett közreműködésével jótékonysági koncertet szervezett a református templom felújítási költségeire. Az előadás azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt. A zenészek, akik több hónapig készültek erre az estre, március 17-én a Kálvin-teremben felvették a koncertjüket, ami online közre adtak.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC