.

2018. február 24. szombat, Mátyás napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Cikkek "Olvasói levelek" rovatban: 135 találat

Jó-e a hulladékudvar? – 2. rész
Budakeszi > Olvasói levelek
2017-02-22
Előző lapunkban a hulladékudvar előnyeit mérlegeltük egy olvasói levél alapján. A visszajelzések azt mutatják, hogy a kis tételben rendre keletkező háztartási lom-, elektronikai, építési-bontási, zöld-, gumi- és fémhulladék elhelyezése nehézség a lakóknak, így lenne fogadókészség a létesítésére.

Jó-e a hulladékgyűjtő udvar egy településen?
Olvasói levelek
2016-11-11
Egy Németországból hazatelepült olvasónk szerkesztőségünkhöz fordult egy budakeszi hulladékudvar létrehozásának lehetőségét keresve. A környező települések többsége olyan szolgáltatóval szerződött, amelyik a kommunális hulladék mellett a szelektíven gyűjtött hulladékot is – többnyire házhoz menő szolgáltatással – elszállítja. Mire jó hát egy hulladékudvar?

Egy valódi úriember
Páty > Olvasói levelek
2016-02-10
Február 9-én délután 17 órakor egy 11 éves pátyi kislány a budajenői iskolából hazafelé nem a megfelelő Volánbuszra szállt fel. Amikor észrevette, szólt a sofőrnek, hogy eltévesztette a járatot, s a következő megállóban le szeretne szállni. A következő megálló az Erdészlak volt, az erdő közepén. A gyerek telefonon értesítette a szüleit, hogy menjenek érte. A szülők meglepődtek, amikor odaértek.

Lehet-e kötöttpályás közlekedés a nyugat-budai agglomerációban?
Nagykovácsi > Olvasói levelek
2015-12-03
A főváros vonzáskörzetének lakosságszáma az 1980-as évektől folyamatosan nőtt. Bár ez akkor még növelte a települési bevételeket (szja, fejkvóta, gépjárműadó...), ám a belterületbe vont nagy kiterjedésű építési területek alapvető infrastrukturális ellátását a helyi önkormányzatok többnyire nem tudták megoldani.

Népvándorlók
Olvasói levelek
2015-09-09
Megkerülhetetlen az utóbbi időben az élet minden területén megmutatkozó „menekültügyi” probléma. Németországi tudósítónk, Albrecht György a Karlsruhe melletti Philippsburgban él. A városban már most is nagyobb a többségében török bevándorlók aránya, mint az őslakos németeké.

Pilisi Lélekharang
Pest megye > Olvasói levelek
2014-01-20
A dolog így kezdődött: - Polgi, elfogadsz egy harangot? - Épp a téli Napforduló Ziribár napjának, a Fény születésének a Boldogasszony kápolna megszentelése hetedik évfordulójának 2013. december 21. hetében. A Pilisszántóért Egyesület elnökének, Pilisszántó polgármesterének levelét közöljük.

Fekete macska gazdát keres
Budakeszi > Olvasói levelek
2013-12-11
Tegnap este egy néhány hetes koromfekete cicát találtak Budakeszin a Mansfeld Péter utca és a Huszár utca sarkán. Megtalálói az eredeti gazdát vagy új gondozót keresnek az elárvult kis állatnak. Az állat gondozását hosszú távon is vállalóknak jelentkezni az alábbi telefonszámon lehet:

Miért tűntek el a súlykorlátozó táblák?
Tök > Olvasói levelek
2013-11-19
Mint töki lakos megdöbbenéssel vettem észre, hogy a 1104. utat védő súlykorlátozó táblák az elmúlt hetekben eltüntek, és sokszorosára nőtt a kamionforgalom. Kérem, tájékoztassanak mihamarább a megszokott forgalmi rend, a súlykorlátozás feloldásának okairól.

Múltidéző túra Budakeszi határköveihez
Budakeszi > Olvasói levelek
2013-11-12
November 9-én egy negyven fős csapattal nekivágtunk a budakeszi erdőnek a Virágvölgyből a Makkosi rét érintésével a Normafa felé. Túránk során a Normafa síház és a Libegő felső végállomása között lévő, a budakeszi múlt emlékét őrző határköveket kerestük fel.

Ellopták az autóm, segítsetek!
Budaörs > Olvasói levelek
2013-11-12
A napokban elloptál a Budaörsi Napló egyik munkatársának az autóját. A károsult lapunk olvasóinak a segítségét kéri. A képen látható Reanult Megane típusú autót nemrég ellopták Budaörsön, a lakótelepen. Két kisgyermekülés is volt benne. A rendszám LJV-055, hátha megkerülhet még.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC