.

2020. May 25. Monday, Orbán napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Múltunk tanúi" rovatban: 267 találat

Értesítő 1948 - 3. rész
Budakeszi > Múltunk tanúi
2012-03-04
Értesítő-füzetek terjesztésével tájékoztatták egymást a Németországba kitelepített budakesziek a velük megtörtént eseményekről és az otthonról érkező hírekről. Valóságos krónikája volt ez akkori életüknek.
3. rész: A kitelepítettek találkozója Heidelbergben. A téma: van-e esély a visszatérésre?

Minden elesett katona adatára számítanak
Pest megye > Múltunk tanúi
2012-02-29
Január elsejétől életbe lépett a módosított temetkezési törvény, amely adatszolgáltatási kötelezettséget ró többek között az önkormányzatok anyakönyvi hivatalaira, az egyházakra, civil személyekre és a temetőket felügyelő intézményekre annak érdekében, hogy végre átfogó felmérés készülhessen a két világháborúban elesett magyar hősökről.

Értesítő 1948 - 2. rész
Budakeszi > Múltunk tanúi
2012-02-26
Értesítő-füzetek terjesztésével tájékoztatták egymást a Németországba kitelepített budakesziek a velük megtörtént eseményekről és az otthonról érkező hírekről. Valóságos krónikája volt ez akkori életüknek.
2. rész: Vonatszerencsétlenség ádozata lett Preiszler András 18 éves lánya; összetelepítés és skarlátjárvány Buda környékén; elkészült a budakeszi vízvezeték...

Értesítő 1946
Budakeszi > Múltunk tanúi
2012-02-18
Értesítő-füzetek terjesztésével tájékoztatták egymást a Németországba kitelepített budakesziek a velük megtörtént eseményekről és az otthonról érkező hírekről. Az ötlet egy baráti társaságtól született: Bechtold Jakab ezredes, olimpikon, Radl János, Follath Ferenc tanár és Pentei/Pfendtner Antal (képünkön), Budakeszi volt jegyzője, aki kezdetben a hírlevél szerkesztését is vállalta. Valóságos krónikája volt ez akkori életüknek.

Elfeledett magyar huszár szobra Szlovéniában, budakeszi segítséggel
Budakeszi > Múltunk tanúi
2012-02-13
Rostás Pál egykori magyar huszár szlovéniai szobrának helyreállítását szlovén és magyar összefogással szeretnék befejezni, ehhez csatlakozott a Zala Megyei Önkormányzat is. A magyarországi gyűjtést az erdélyi magyar emlékek helyreállításában már tapasztalatot szerzett Budakeszi Kultúra Alapítvány koordinálja.

Emléktábla az emlékműért
Budakeszi > Múltunk tanúi
2012-02-08
„Előbbre jutottunk, mint eredetileg terveztük." - fogalmazott Hidas Mátyás, a Budakeszi Szépítő Egyesület elnöke december 22-én azon a szűk körű ünnepségen, ahol Budakeszi I. világháborús emlékművének felújításában a legjelentősebb szerepet vállalóknak egy márvány emléktáblával mondott köszönetet a Budakeszi Szépítő Egyesület és a Budakeszi Kultúra Alapítvány nevében.

Rostás Pál, a hős magyar huszár
Budakeszi > Múltunk tanúi
2011-12-11
A szlovéniai Budanje helyi közösség elnöke, Zmago Košina 2010 augusztusában a Magyar Köztársaság ljubljanai nagykövetségéhez fordult a településen található Mária-templom mellett állt magyar huszár emlékmű helyreállításának támogatása érdekében. A követség partnere a magyarországi adománygyűjtésben a Budakeszi Kultúra Alapítvány.

Schindekrum
Perbál > Múltunk tanúi
2011-10-27
Alig akad olyan perbáli, aki ne hallott volna róla, vagy ne járt volna Schindekrumban. Talán egy különös ország, egy ismeretlen egzotikus hely lenne? Vagy talán ez egy vicc? Szó sincs róla. A hely létezik, itt Perbálon, a falu határában.

Elhunyt Preissler József
Múltunk tanúi
2011-10-26
Életének 81. évében, október 18-án elhunyt Preissler József, a Budakesziről 1946-ban kitelepítettek németországi közösségének, a Budakesser Gemeinschaftnak a tagja. Lakóhelyén, Hüffenhardtban október 21-én helyezték örök nyugalomra.

„Oh te vándor lélek, tekintsd meg Jézus keresztjét!”
Páty > Múltunk tanúi
2011-09-17
Az idézetet a kiegyezés évében, 1867-ben készült kőkereszt tábláján olvasható, mely a pátyi katolikus temetőben a kápolna jobb oldalán áll. Az év elején, a katolikus közösség felhívást tett közzé a helyi sajtóban, a lakosságot kérve az összefogásra a kereszt felújítása érdekében. A megvalósításra a nyár elején került sor.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC