Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


HelloParks logisztikai megapark Pátyon

Gazdasági rovat > Páty

2021-06-24

Az M1 autópálya mellett, Pátyon, száz hektáros területen 400 000 négyzetméteres, bérbedható logisztikai megaparkot fejleszt több fázisban a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks ipari ingatlanfejlesztő vállalat. Az első ütemben, amelynek előkészítése már megkezdődött, egy 55 000 négyzetméteres raktárépületet hoznak létre, mely 2022 harmadik negyedévére készül el. A beruházás értéke meghaladja az 50 millió eurót.Tanév vége a Premoban

Közélet > Zsámbék

2021-06-23

12_pincér-vizsga.jpgMíg a tanulók a tanév végét várják, és a centit vágják, addig a végzőseink jó része vizsgáin túljutva már fellélegezhetett, és bizonyítvánnyal a kézben keresi munkahelyét. Büszkeségünkre és örömünkre a gazdasági informatikus és a vendéglátásszervező technikusi képzésünk tanulói kitűnő és jó átlaggal vizsgáztak. Gratulálunk teljesítményükhöz, és sok sikert kívánunk nekik.


Kastélyfejlesztési vita

Közélet > Nagykovácsi

2021-06-22

DSCN4189.JPGMíg az önkormányzat konzultációt indít a kastély helyben vitát kiváltó fejlesztéséről, a Biatorbágyon néhány hónapja a Budapest-Balaton kerékpárút helyi szakaszának megépítését akadályozókat felkaroló Szél Bernadett most a nagykovácsi kastélyfejlesztés ellenzőit támogatja. Az LMP volt társelnöke, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje már a konzultáció előtt visszavonatná a fejlesztés támogatását.


Változások Telkiben

Közélet > Telki

2021-06-21

10_telki_cimer.jpgÁprilis 25-i hatállyal Móczár Gábor alpolgármester leköszönt tisztségéről és visszaadta önkormányzati képviselői mandátumát is, mivel a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatójává nevezték ki. Az intézet 2013 óta biztosítja a nemzeti emlékezet intézményes kereteit. Ide tartozik a mintegy 6000 sírhelyet magában foglaló nemzeti sírkert, a magyarországi nemzeti és történelmi emlékhelyek, s a Fiumei Úti Sírkert.


Idén is lesz önkormányzati tábor

Közélet > Budakeszi

2021-06-18

05_nyaritabor.jpgJúnius utolsó két hetében az általános iskoláknál irathatók be a budakeszi iskolás gyerekek a nyári gyermekfelügyeletre. Az önkormányzati tábor iskolásoknak június 28-tól augusztus 13-ig tart, 7.30-16.30 között, napi három étkezéssel. A Keszi-Köszi kedvezményes tábort a Híd Családsegítő szervezi július 26-30. között a Széchenyi István Általános Iskola területén (Knáb. J. u. 60.) heti 14 000 Ft-ért.


Régi óvoda, új szerep

Építészet > Budajenő

2021-06-17

bjeno_iskola_archiv.jpgTavaly készült el az új hat csoportos, német nyelvet is oktató óvoda a falu igazgatási-oktatási központjában a községháza, az általános iskola és a Makovecz-stílusú tornacsarnok mellett, a műemléki skót bencés apátság bázisán. A 662 millió forintos beruházáshoz 420 millió forint állami támogatást nyertek. Most a régi óvodaépület kerül sorra, melyet korhűen állítanak helyre Kuli László tervei alapján.


Pedagógusokat díjaztak a városházán

Közélet > Budakeszi

2021-06-16

05_oktatasi-dij.jpg„A tudományos emberfő mennyisége a nemzet igaz hatalma” – idézte a legnagyobb magyar, Széchenyi István gondolatát ünnepi beszédében Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere a városházán szűk körben tartott a pedagógusnapi díjátadón június 7-én. Idén több budakeszi pedagógus kapott állami elismerést.


Kertgondozás és háztartásvezetés

Gazdasági rovat

2021-06-16

allas.jpgKERTGONDOZÁST (ezen belül fűnyírást, sövénynyírást, permetezést, metszést), valamint kertépítést vállal leinformálható, nagy gyakorlattal rendelkező férfi. Ház körüli kisebb munkákat (pl. kerítésfestés) is.
HÁZTAKARÍTÁST, háztartásvezetést vállal megbízható, leinformálható friss  nyugdíjas nő.


Szükség van a Budakeszit Budaörssel összekötő kerékpárútra

Sporthírek > Budakeszi

2021-06-15

05_bicikliut.jpgEzt erősítették meg azon az április 28-i egyeztetésen, ahol a két város vezetői, főépítészei és közlekedési szakértői mellett részt vett a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgató-helyettese, Somodi László is. Budakeszinek alapvető érdeke a kerékpárút megépítése, ezért összefogtak Budaörssel és Törökbálinttal.


Ne adjon esélyt a betörőknek!

Közélet > Pest megye

2021-06-15

betores.jpgAkár belföldön pihen, akár külföldre utazik vagy családtagjait látogatja meg, felügyelet nélkül hagyott otthonát tudja biztonságban! A Budaörsi Rendőrkapitányásg 10 pontba szedett tanácsai ebben a védekezésben segítenek. Amennyiben hazaérkezéskor betörést észlel, hívja a 112-es segélyhívó számot!


Az agglomeráció a fő ingatlanpiaci célpont

Gazdasági rovat > Pest megye

2021-06-14

agglomeracio.jpgTovábbra is a fővárosi agglomeráció, ezen belül a szigetszentmiklósi járás a legkedveltebb ingatlanpiaci célpont - közölte az Otthon Centrum az MTI-vel. Az ingatlanközvetítő hálózat a legfrissebb tanulmányában az ország különböző településeinek vándorlási többletét, az oda- és az onnan elköltözők arányát elemezte.