Budakeszi > Közélet
Bartos Mária Budakeszi egészségügyéért díjat kapott

2017-07-24 17:27:35
591 olvasás

A budajenői születésű, Pátyon élő, de Budakeszin praktizáló gyermekorvos kislánykora óta erre a pályára készült. Az egyetem után a Róbert Károly körúti kórházban labororvosként, 1982-től a Budai Gyermekkórházban a laboratórium vezetője. 1986-ban gyermekgyógyász szakvizsgát tett és attól kezdve, harmincegy éve dolgozik gyermekorvosként Budakeszin.

A budakeszi rendelőn kívül Budakeszi oktató-nevelő intézményeiben, a Mosolyvár Bölcsődében, a Tarkabarka Óvodában, a Széchenyi István Általános Iskolában és a Nagy Sándor József Gimnáziumban is ellátja a gyermekorvosi feladatokat. A Budakeszi Védőnői Szolgálat évenkénti Anyatejes világnap rendezvényén a doktornő előadásokkal, tanácsadással segítette a kismamákat. Pátyon, a saját tulajdonú rendelőjében is fogadja biztosítási alapon a betegeket. Kiváló szakmai teljesítményt nyújtó,a szülők bizalmát és elismerését kivívó, a gyerekek szeretetét elnyerő, példamutató tevékenységével lett méltó a Budakeszi Egészségügyért díjra.

Fehér Sándorné nővért is kitüntették

Margit nővér 1970-ben költözött Zalaegerszegről Budakeszire, hogy az akkori Fodor szanatóriumban kezelt édesapja mellett lehessen. Tíz évig dolgozott nővérként a Korányi TBC és Pulmonlógiai Intézetben, s mellette az egészségügyi szakképesítését is megszerezte. 1980-85-ig dr. Engelleiter Károly gyermekorvos, majd 1986-2014-ig dr. Pápay Judit felnőtt háziorvos munkáját segítette. Időközben körzeti nővér szakképesítést is szerzett. Jelenleg dr. Kaszás Nóra asszisztense. Negyvenhét éve dolgozik Budakeszin, harmincegy éve körzeti nővér. Együttérző türelmével, lelkiismeretes, pontos munkájával példamutatóan méltó a Budakeszi egészségügyéért díjra.

A díjakat a városi Semmelweis-napon dr. Győri Ottília, Budakeszi polgármestere adta át.

Nyomtatás :: Bezárás