Programajánló
Szeptember 29. Az ÁLLATOK VILÁGNAPJA a budakeszi vadasparkban

2018-09-18 16:31:34
324 olvasás


Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban


Budakeszi, 2018. szeptember 27. – Az Állatok Világnapjához kapcsolódva a Budakeszi Vadaspark szeptember 29-én, szombaton, egész napos interaktív programdömpinggel várja az állatok szerelmeseit: lesz állatvédelemről szóló előadás, Állatijó Bemutató, kisállat tréning, madárgyűrűzés, sőt kutyák örökbefogadására is lehetőség nyílik. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!

Az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc emlékére 1931. október 4. óta minden évben megrendezett Állatok Világnapja üzenete, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. A Budakeszi Vadaspark a természethez és az állatokhoz fűződő kötelék erősítésének szellemében különleges, játszva tanító programokkal és előadásokkal készül a jeles napra.

Az interaktív Állatijó Bemutató, és a kisállat tréningek mellett idén két időpontban Jóba Katalin vadasparki szakember tart előadást az állatvédelemről, melynek során az érdeklődők tanulhatnak az állatokra veszélyt jelentő műanyagokról, csomagolóanyagokról, a felelős állattartásról, és a környezettudatosságról. Egész napos programként pedig Klíma-kaland, madárgyűrűzés és tematikus ugrálóvár is várja a családokat.

Miként az előző években, a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete jóvoltából idén is lehetőség nyílik behatóbban megismerkedni az elveszett, talált és kóbor kutyákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal (pl. állatvédelem, ivartalanítás, kutyaválasztás), de a kalandvágyóbbak számára természetesen lesz lehetőség helybeni örökbefogadásra is.

Részletes program:

10.00-16.00 Interaktív madárgyűrűzés, Pilis Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesület, Klíma-kaland, Ugrálóvár

10.00 Kisállat tréning: mosómedve
11.00 „Állatok védelmében” – előadás a színpadon
12.00 Állatijó bemutató a színpadon
13.00 Kisállat tréning: aranysakál
14.00 Kisragadozók etetése
15.00 „Állatok védelmében” – előadás a színpadon

Nyomtatás :: Bezárás