Pest megye > Közélet
Indul a Duna menti települések blogja

2019-05-23 12:58:54
214 olvasás

Duna menti helységek értékeinek felmérésére, az együttműködés erősítésére 2017-ben több ország közös projektje kezdődött Danube Urban Brand (DANUrB) néven. A magyar programot a BME Építészmérnöki Kara Urbanisztikai Tanszéke dolgozta ki és vezeti, Pest Megye Önkormányzata részvételével.

Pest megye önkormányzatának blogja a megye két térségének, a Dunakanyarnak és a Csepel-sziget déli részének, a Szigetzugnak a programban részt vevő településeivel foglalkozik. Mivel a projekt lényeges eleme a települések és a Duna kapcsolata, az egyes városokat, falvakat vízi túrázva keresték fel, többek között arra helyezve a hangsúlyt, miként lehet a ma még kihasználatlan, alulhasznosított építészeti és kulturális emlékeket, infrastruktúrát „Duna menti kontextusban” aktívvá tenni.

Ezekről a csónaktúrákról, élményekről, tapasztalatokról – pozitívakról és negatívokról egyaránt – szól a Dunai mesék.

A programban érintett települések, területek a Dunakanyarban: Dunabogdány, Ipolydamásd, kisoroszi szigetcsúcs, Nagymaros, Szob, Verőce, Visegrád, Zebegény. A Szigetzugban: a Ráckevei-Duna szigetei, Lórév, Ráckeve, Szigetbecse, Szigetszentmárton, Szigetújfalu.

A blog minden héten frissül. Az első rész Ipolydamásdtól Szobig, a jövő heti rész Szobtól Zebegényig számol be a látnivalókról és az útvonalon szerzett tapasztalatokról.

forrás: Pest megye önkormányzata

Nyomtatás :: Bezárás