Budakeszi > Közélet
Sikerrel zárt a XX. Családi Nap Fesztivál

2014-09-22 08:11:39
1283 olvasás

Budakeszi önkormányzata az Erkel Ferenc Művelődési Központtal közösen rendezte a várost és a budakeszi járás településeit is megmozgató Családi Nap Fesztivált a Farkashegyi repülőtéren egész napos programokkal, népzenei műsorral, Budakeszi művészeti csoportjainak bemutatóival, játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, vetélkedővel, légi bemutatóval és vásárral.

A fesztivál születésnapja, a húszas szám, a nap folyamán több szempontból is szerepet játszott. A bográcsos ételfőző versenyen éppen húsz csapat mérte össze a tudását, de a polgármester a huszadik születésnapjukat a rendezvény napjáig betöltő budakeszi fiatalokat is köszöntötte a kerek évforduló alkalmából. Mivel a születésnapi köszöntés mellé ajándék és torta is jár, a fiatalok vadasparki belépőt kaptak, majd a lakosokkal közösen a Gräfl cukrászda felajánlása, a majdnem három méter hosszú születésnapi torta elfogyasztása következett.

A rendezvény keretében osztották ki a Virágos Budakesziért díjakat. Az elismeréssel egy falra szerelhető fémtábla és tízezer forint értékű vásárlási utalvány jár, melyet az Oázis Kertészetben használhatnak fel a díjazottak: Tóth Ferencné (Pataki F. u. 4.), Hollik Andrásné (Knáb J. u. 50.), Orosz István, Kibili Zsuzsanna (Törökőr u. 25.), Posovszky József (Széchenyi u. 44/a.), Huták Antal József és Nagy Éva Irén (Kerekmező u. 5.) és Nagy Ferenc (Munkácsy u. 19.)

A legszebb konyhakertek díját Eisenhut Józsefné nyerte meg a Nagy Sándor utcából. Az önkormányzat ezt a kertet javasolja az országos versenyre.

A rendezvény tombolával, hastáncbemutatóval, a BonBon zenekar koncertjével és egy fergeteges tűzijátékkal zárult.

***

Budakeszi Építészeti Értékeiért díj

A Budakeszi Építészeti Értékeiért Díjat a Petőfi u. 14. és a Rákóczi u. 87. szám alatti lakóépületnek, valamint a Tarkabarka Óvodának (Fő u. 72.) adományozta a város önkormányzata az augusztus 20-án tartott városi ünnepségen.

Nyomtatás :: Bezárás