Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kíméletes mell- és prosztata-vizsgálatok Budakeszin

Életmód > Budakeszi

2016-05-05


Minden csütörtökön Breastlight-lámpás átvilágítással fájdalommentes mell-, s csupán két csepp vér felhasználásával ún. PSA-méréssel prosztata-vizsgálaton lehet részt venni az Erkel ferenc Művelődési Központban. A vizsgálati díj 3500 Ft.

Kíméletes mell-vizsgálat nőknek

Nagyon fájt, soha többé nem megyek! – gyakran hallani ilyen panaszokat mammográfia után. Az egészség megőrzéséhez viszont szükségesek a szűrővizsgálatok. Akkor most mit tegyek, préseltessem magam vagy ne? Kitegyem a szervezetemet sugárterhelésnek vagy nem? Egyáltalán milyen lehetőségeim vannak a mammográfián túl? - teszi fel magának a kérdést az egészségtudatos nő.

Az egyik leghatékonyabb lehetőség a Breastlight-lámpás átvilágítás.

Mi is ez?

A mellet átvilágítva különbséget tesz a normál szövetállomány és azon területek között, ahol olyan vérerek vannak, amelyek rendellenességet jelezhetnek. Kíméletes módszer: nincs összepréselés, fájdalommentes, és sugárterhelést sem kap a szervezet. Bármilyen gyakorisággal végezhető.

Kinek és mikor ajánlott?

Olyan nőknek, akiknek ún. „csomós” mellük van és a kézi ellenőrzés nehézséget okoz, nagyobb mell esetén, amikor bizonytalan az önvizsgálati eredmény, várandósság-szoptatás idején, mell-műtéten átesett hölgyeknél, implantátum használatakor, amikor a mammográfiás szűrés ellenjavallt, és minden hölgynek, aki szeretne hosszú ideig egészségben köztünk élni.

A vizsgálat nem helyettesíti a teljes nőgyógyászati szűrést!

Férfiaknak vizsgálat 2 csepp vérből

Sok férfit tart vissza a kellemetlen urológiai végbélvizsgálat a prosztataszűréstől. Pedig tény, hogy a korán felismert elváltozások nagyobb eséllyel helyrehozhatók. De vajon megúszható-e a kellemetlen vizsgálat?
 Igen, van ilyen lehetőség. Prosztata vizsgálat vércseppanalízissel, mindössze 2 csepp vérből, és semmi más. Ez az ún. PSA-mérés.

Hogyan történik a vérvétel?

Pontosan ugyanúgy, mint amikor valaki vércukrot mér otthon magának. Ujjbegyből, egyszer használatos, automata, steril tűvel. Tizenöt perc múlva kész az eredmény. Egy évben egyszer elég elvégeztetni, de ha bármilyen, a szabad vizeletürítést korlátozó vagy egyéb tünet jelentkezik, akkor korábban.

Kinek és mikor ajánlott?

Negyven év feletti férfiaknak az esetleges elváltozások korai felismerésére, vizelési problémák hátterének feltárására, gyakori éjszakai vizeletürítéskor, gyenge vizeletsugár esetén, ha nehezen, esetleg fájdalmasan indul a vizelet, prosztata műtét utáni ellenőrzésre, aki szeretné tudni, hogy a tünetmentes állapot mögött nem bújik meg semmilyen elváltozás, és minden férfinak, aki szeretne egészséges, hosszú életet élni.

A vizsgálat nem helyettesíti a teljes urológiai szűrést.

Hol lehet elérni ezt a vizsgálatot?

Az Erkel Ferenc Művelődési Központban (Budakeszi Fő utca 108.) minden csütörtökön 18 órától,
valamint Budapesten, a Bionom Kft.-ben (XIII. kerület Csángó utca 8.).

Bejelentkezés, bővebb felvilágosítás dr. Bártfai Katalin gyógyszerész-természetgyógyásznál.
Tel.: +36-70-649-48-00 (18-20 óra között, egyéb időpontban üzenetrögzítő)
E-mail: vizsgalat.psa@gmail.com

A vizsgálat 3500 Ft.

Kívánságra otthonában is elvégezhető a vizsgálat!

(x)


Vissza