Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Tündéri Marika néni

Életmód > Páty

2016-05-13


"Az én orvosom a legkedvesebb az egész világon... Mindig megdicsér, mindig kapok matricát és olyan ügyesen adja be a szurit, hogy cseppet sem fáj!" A hatéves Rezessy Berta dr. Bartos Mária gyermekorvosról készített alkotásával elismerő oklevelet kapott a tavaly ősszel meghirdetett Astellas gyermekrajz-pályázaton.

Összesen 720 gyermek vállalkozott arra, hogy saját doktor nénijével, illetve doktor bácsijával kapcsolatos kedvenc történetét megrajzolja, s ezzel háláját, köszönetét és szeretetét a nyilvánosság előtt kifejezze. A pályamunkákat a zsűri és a nagyközönség idén is egymástól függetlenül értékelte. A 10.677 fő részvételével zajlott internetes közönségszavazás során a rajzokra, festményekre és egyéb technikával készült munkákra összesen 20.535 érvényes szavazat érkezett. A zsűri a dobogós helyek mellett különdíjakról és elismerő oklevelekről is döntött. Az egyes korosztályok legjobbjai az idei közönségdíjakat, valamint zsűri által legjobbnak ítél munkák alkotói a szakmai díjakat igazi örömünnep keretében vehették át a MOM Kulturális Központ kupolatermében.

A kiállításokon részt vevő alkotások listája, azaz az idei TOP100 pályamű itt tekinthető meg: http://gyermekrajz.astellasdij.hu/legszebb100/

Az Astellas Gyermekrajz Pályázat idei zsűrijének tagjai a következők voltak: Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója, Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke, Vig Balázs meseíró, Dr. Hauser Péter gyermekonkológus szakorvos, Dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos, Rátonyi Krisztina, az MTVA műsorvezetője, Urbán Szabó Krisztina, a Heim Pál Gyermekkórház Mentálhigiénés Központ gyermekpszichológusa, valamint Kalmár István gyermekkönyv illusztrátor.


www.astellasdij.hu/gyermekrajz


Vissza