Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Turistaút lezárása és társas vadászat várható

Életmód > Pest megye

2017-11-10


A Pilismaróti Erdészet tájékoztatja az erdőlátogatókat, hogy erdőgazdálkodási munkák miatt a piros sáv jelzésű turistaútnak a Rám-szakadék alsó pihenőjétől a Király-kúti-nyereg irányába haladó kb. 800 méter hosszú szakaszát november 2-től átmenetileg lezárják. A korlátozás kb. 3 hétig tart és kizárólag munkanapokra vonatkozik. Közzé tették a társas vadászatok időpontjait is.

A társas vadászatok helyszíne időjárásfüggő, gyakran a vadászat előtti napokon derül ki, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. kéri az erdőbe indulókat, legyenek szívesek a vadászatok előtti napokon figyelemmel kísérni honlapjukat a pontos helyszínt illetően!
 
A késő őszi és téli vaddisznó hajtóvadászatok a legalkalmasabbak a vadállomány szinten tartására, szabályozására. Február végéig rendszeresen folynak a vadászatok, melyre az előkészületeket már hónapokkal korábban megtették az erdészetek. Nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy lehetőleg a kirándulni vágyók által leginkább kedvelt turista utakat ne zavarja a vadászat. Természetesen egyes esetekben egy-egy út és terület rövidebb-hosszabb ideig történő lezárása elkerülhetetlen.

Fontos, hogy a kirándulók a szakembereink útmutatását elfogadják, és kellő türelmet tanúsítsanak, ellenkező esetben veszélyeztetik a hosszas és bonyolult szervezést, előkészítést igényelő feladat végrehajtását. 
 
Budapesti Erdészet
tel: 06-1-391-0540
 
Tervezett időpontok (módosulhatnak az időjárás függvényében, a megrendezésre kerülő vadászatok a Bejelentett korlátozások pontban találhatóak):
november 9, 16, 23, 30.
december 7, 14, 21, 21, 30.
január 4, 11, 18, 25.
február 1, 8, 15, 22.
 
Bejelentett korlátozások:
-
 
Budakeszi Erdészet
tel.: 06-23-457-857
 
Tervezett időpontok (módosulhatnak az időjárás függvényében):
november 22.
december 1, 2.
január 6, 20, 24, 25, 26.
 
Bejelentett korlátozások:
-

forrás: Pilis Parkerdő Zrt.


Vissza