Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Hetvenmilliárdból fejlődik a Dunakanyar turizmusa

Életmód > Pest megye

2017-11-09


A Dunakanyar kiemelt turisztikai térséghez 70 település tartozik, ebből 54 Pest megyei, ahol a következő években 35 fejlesztést terveznek 69,81 milliárd forint hazai forrásból. Többek között fejlesztik a Börzsöny kerékpárút-hálózatát (1,5 milliárd), bővítik a börzsönyi kisvasutak útvonalát (2,28 milliárd).

Ffejlesztik a dunai gyorshajózást (12,5 milliárd), a dobogókői kirándulóközpontot (1,5 milliárd) és sípályát (0,98 milliárd), az esztergomi Szent István műemlékfürdőt (5 milliárd ), a komáromi Monostori erődöt (0,3 milliárd ) és a nagymarosi Duna-part környezetét (1 milliárd forintból).
    A Pilisben egyházturisztikai fejlesztésként spirituális, elvonulási központ épül (3 milliárd), összekapcsolják Budapestet és Szentendrét a Bubi rendszerrel (1 milliárd), újjáépítik a szentendrei Duna korzót (2,6 milliárd), fejlesztik a váci barokk belvárost (3 milliárd) és múzeumnegyedet (1 milliárd) vagy pl. a visegrádi Lepence strandfürdőt (2 milliárd).
    A fejlesztések között szerepel még autós panorámapontok kialakítása (0,5 milliárd forint), gasztronómiai és borturisztikai mesterközpont kialakítása (0,50 milliárd forint) és az e-mobilitás élénkítése, töltőállomások létesítése a térségben (1 milliárd forint). (MTI)

Vissza