Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Fejlesztik a Buda környéki kerékpárturizmust

Életmód > Nagykovácsi

2019-07-11


Ülésezett a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás (BÖT) a térségi kerékpárturizmus fejlesztése érdekében Budakeszin. Az egyeztetésen a polgármesterek mellett részt vett Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Berencsi Miklós a Kerékpáros Koordinációs Főosztály vezetője és Ribiánszky Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai előadója is.

A megbeszélésen ismertették Budakeszi, Nagykovácsi és Remeteszőlős nyertes kerékpárút pályázatát, s egy olyan új kerékpárút-hálózat kialakításának lehetőségét vitatták meg, amely a balatoni kerékpárút-rendszerbe csatolhatja be a térség kerékpárosait. Révész Máriusz támogatja a BÖT kerékpár hálózatának fejlesztési elképzeléseit, egy olyan térségi rendszer kiépítését, amely csatlakoztatható a budapesti kerékpáros közlekedéshez is.

A polgármesterek megállapodtak abban, hogy a kerékpárút-hálózat tervének elkészíttetése az első lépés, amelyhez tanulmányterveket kérnek be. Ezzel megkezdődik a BÖT polgármesterei által támogatott új kerékpáros fejlesztési elképzelések megvalósítása.

forrás: nagykovacsi.hu


Vissza