Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Felmentését kérte Budaörs frissen megválasztott jegyzője

Közélet

2008-01-17


Visszavonta pályázatát szerdán Budaörs múlt pénteken megválasztott jegyzője. Almási Ibolya egyúttal felmentését is kérte pénzügyi irodavezetői posztjáról, és távozni kíván a budaörsi önkormányzattól. A polgármester hétfőn függesztette fel az új jegyző megválasztásáról szóló döntést.

Rendkívül nagy volt az érdeklődés a budaörsi jegyzői állás iránt. A törvényes határidőig tizenöten adtak be érvényes pályázatot. Január 10-én hallgatták meg a jelölteket, akik közül hat embert bocsátottak a testület elé. A testület zárt ülésen hallgatta meg a jelölteket, ahol név szerinti, nyílt szavazással 13:9 arányban Almási Ibolyát, az önkormányzat jelenlegi pénzügyi irodavezetőjét hirdették ki győztesként. A testület arról is döntött, hogy a kinevezés határozatlan időre szól, három hónapos próbaidővel.

A szavazásokat követően Wittinghoff Tamás polgármester, immár az újra nyílttá vált testületi ülés előtt olvasta fel azt a levelet, amelyet korábban közjegyző előtt borítékolt, mely szerint már a pályázat kiírásakor tudta, hogy a jobboldal kit választ  jegyzőnek.

Wittinghoff Tamás azt is bejelentette, hogy mivel álláspontja szerint a jegyzőválasztás eredménye nem szolgálja az önkormányzat érdekeit, három napon belül megfontolja, hogy felfüggeszti-e a döntés végrehajtását. Hétfőn, január 14-én a polgármester bejelentette, hogy a felfüggesztés mellett döntött, és 15 napon belül visszaviszi a testület elé a kérdést újratárgyalásra. A polgármester a felfüggesztést a város érdekeivel indokolta. Végül közölte, mérlegeli azt is, hogy ha ennyire nem sikerül a két oldalnak egyetértésre jutnia a legfontosabb kérdésekben sem, akkor javasolni fogja a testület önfeloszlatását, és új választások kiírását.

A budaörsi Fidesz elnöke hétfőn még cáfolta a polgármester állításait, és lemondásra akarta felszólítani a polgármestert.

Várhatóan január 25-én választják meg a versenyben maradt öt személy közül az új jegyzőt, miután elődje, aki a polgármester szerint az ország egyik legjobb jegyzője, a választásokat követően tavaly ősszel távozott posztjáról.

Kapcsolódó cikkek

Nem jogi doktor jegyzőt választottak Budaörsön


Vissza