Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ikarus teszttúra Gyimesbükkre

Múltunk tanúi

2009-04-09


Idén pünkösdkor is felkerekedik a Székely gyors, hogy utasait elvigye a csíksomlyói búcsúba és másnap a gyimesbükki őrházhoz. A különvonat azonban már két hónappal az indulás előtt megtelt, szinte mind a 828 férőhely gazdára talált. A szervező Indóház ezért mentesítő járatokat indít Erdély távoli szegletébe: hazai archív Ikarusokkal viszi a kétnapos forgatagra kíváncsiakat Csíkba és a Gyimesekbe.

Április 24-26-án élesben is kipróbálhatják, hogy milyen tempóra lesz képes a pünkösdkor a Székely gyorssal (www.szekelygyors.hu) párhuzamosan közlekedő Ikarus 66, 55, 311 karaván, amelynek utasai, Csíksomlyóra és Gyimesbükkre tartva átvágnak egész Erdélyen.  
 
Indulás 24-én, pénteken hajnalban a Hősök teréről, érkezés Székelyudvarhelyre az esti órákban. Étel, ital, jókedv, szállás a Gizi panzióban. Szombaton átbumlizunk Gyimesbükkre, ahol a legendás MÁV-őrház, a Kontumáci kápolna és a Rákóczi-vár felkeresése mellett  a Székely gyors útjának szervezői sorra veszik a pünkösdi út lefoglalt szállásait. Útközben lehetőség lesz fotómegállásokra a Csíkszereda-Gyimesbükk vasútvonal mentén (völgyhidak, ívek, átereszek, Csauruszok). Estebéd, jókedv, szállás Farkaslakán, a Gordon panzióban.
 
A vasárnapi eszmélést követően indulás vissza Budapestre. Érkezés: az esti órákban.
 
Az útra önköltségi áron lehet jelentkezni: ez 25 ezer forint/fő ("útiköltség" + két éjszaka reggelivel + a mérhetetlen élmények). Telefon: 30/9333-460; e-mail: thf@indohaz.hu
 
Fontos! A 311-es műszakilag és esztétikailag is felújított, jó karban lévő járgány, ám kétségtelenül nem azt az utazási komfortot nyújtja, mint a mai korszerű, nagy befogadóképességű autóbuszok. Ezért elsősorban azok jelentkezését várják, akik testben és lélekben is felkészültek az oda, illetve vissza körülbelül 13-14 órás (két-háromóránként, illetve szükség szerint közbeiktatott megállásokkal tarkított) útra.


Vissza