Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Állatsimogató a Budakeszi Vadasparkban

Életmód > Budakeszi

2009-07-03


A Budakeszi Vadaspark idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját: ismét megnyitották a felújított kilátót, új, fűthető vizesblokkot építettek, de a legfontosabb, hogy a gyerekek őzeket, muflonokat, de akár dámszarvasokat is simogathatnak.

A nemrégiben kinevezett igazgató első tervei közé tartozott, modernebb, kulturáltabb vizesblokkot kialakítása, melyek nemcsak fűthető, de pelenkázó asztalt is tartalmaz, így a vadasparkba pici babával ellátogató családoknak sem jelent gondot a továbbiakban az apróságok tisztába tétele.

A vadaspark jelképévé vált főbejárat deszkái is elkorhadtak az évek során. Ennek felújítása alig egy hét alatt befejeződött.  A sokak által kedvelt, és már hosszabb ideje lezárt kilátó hibáit szintén kijavították és újból megnyitották a látogató közönség előtt.

A gyerekek körében azonban mégiscsak az állatsimogató megnyitása jelentette a legnagyobb szenzációt. A simogatóban lakó őzek, muflonok és dámszarvasok a hazai nagyvad fajokat képviselik. Ezek az állatok természetes közegükben, az erdőben csak igen ritkán kerülnek szem elé. itt azonban nem csak megnézhetik, hanem meg is simogathatják őket.  
                                                              
Ugyan szelíd állatokról van szó, mégsem háziállatok. Ezért csak azoknak hagyják magukat megsimogatni, akik nyugodtan, türelmesen közelítenek hozzájuk, esetleg megvárják, míg ők mennek oda. A simogató különlegessége, hogy az erdei élővilág egy darabkájához kerülhetnek érintés közelbe a türelmes állatbarátok.


Vissza