Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Tízéves a Biokultúra Egyesület budakeszi csoportja

Életmód > Budakeszi

2010-04-16


Március 26-án ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját a Biokultura Egyesület Budaeszi csoportja az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központban, ahová egy kelemes találkozásra és beszélgetésre invitálták mindazokat, akik az elmúlt tíz évben részt vettek a csoport batári és önképzőkörré válásában.

A 2000-ben egy budakeszi minősített biogazda-tanfolyamon alakult csoport tagjai elsősorban Budakeszi, a Zsámbéki-medence, Budapest, valamint az agglomeráció Budai térségében élnek. A termelők és fogyasztók által közösen alkotott csoport a nemzetközi tekintélyű Agrobotanikai Központtal együttműködve részt vesz a hazai génforrás-megőrző programban. 2008-ban új kísérletet indítottak, s az elmúlt évek szélsőséges időjárási körülményeinek tapasztalatai alapján a tájegységünkön termőképesnek mutatkozó zöldségnövény fajtákat, tájfajtákat és helyi változatokat kutatják.

Igényes, átfogó alap és továbbképző tanfolyamokat szerveznek általában késő ősszel a budakeszi művelődési központban. 2006-ban nekik köszönhetően kapta meg az engedélyt a budakeszi művelődési központ fedett kertjében az ökopiac.

 Programjaik nyitottak, örömmel várják a csatlakozni, együttműködni kívánókat.
Kapcsolat: Bordás-Varga Nóra 30/511-8552, (bvn@t-online.hu)


Vissza