Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Az év orvosát keresik

Életmód

2011-11-05


A betegek ajánlását idén is várja a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) és az Astellas Pharma közös gondozásában ötödszörre meghirdetett Jubileumi Astellas-díj - Az Év Orvosa 2011 pályázat. Az ajánlásokat november 30-ig várják.

A sokak számára csak Év Orvosa pályázatként ismert, nemes megmérettetés legfőbb célja, hogy a nagyszerű emberi és orvosi teljesítmények, valamint a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok felkutatása és bemutatása által az orvosok és az orvosi hivatás társadalmi megbecsülését tudatosan erősítse. A pályázat minden esztendőben lehetőséget biztosít arra, hogy az egykori és jelenlegi betegek a kiemelkedő emberi és orvosi teljesítményeket saját történeteiken keresztül bemutassák, s ezzel orvosuk jelölését kezdeményezzék.  

A betegeket leginkább a hála és a köszönet vezérli, amikor saját kezelésük, gyógyulásuk történetét megírják és beküldik. Négy esztendő alatt több mint ezer ilyen történetből 500-nál is több nagyszerű orvosra hívták fel a figyelmet, akiknek mindennapjai a helytállásról, a reményről, az emberiességről szólnak. Õk azok, akik a gyógyítást hivatásként élik meg, akik nap mint nap hősiesen és emberséggel állnak helyt a betegséggel küzdő páciensek mellett. Gondoskodásuk, odafigyelésük, bíztató szavaik a kezelés hosszú óráit, napjait, hónapjait sokak számára elviselhetőbbé, reménytelibbé teszik. Megérdemlik, hogy odafigyeljünk rájuk, hogy munkájukat, orvosi és emberi teljesítményüket időről-időre elismerjük!

A pályázat kiírói arra kérik a betegeket és hozzátartozóikat, írják meg és küldjék be saját történeteiket! Adjanak esélyt kezelőorvosuknak, hogy mindennapi munkáját, emberségét minél többen megismerhessük! A saját történet beküldésével kezelőorvosuk a 2011-es Jubileumi Astellas-díj és az elismeréssel járó pénzjutalom várományosává válhat!      

Részletes pályázati információ a www.astellasazorvosokert.hu weboldalon.
Történet beküldése e-mailen: ajanlomazorvosom@astellasazorvosokert.hu
Beküldés online felületen: www.astellasazorvosokert.hu/orvosajanlo
Beküldési határidő: 2011. november 30.


Vissza