Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Vadak nyomában - zseblámpával a Budakeszi Vadasparkban

Életmód > Budakeszi

2012-02-10


Elég bátor vagy? Mától ugyanis egymás után három pénteken zseblámpával leshetik meg a látogatók a Budakeszi Vadaspark állatainak éjszakai életét. A szakvezetők, akik egyben az állatok gondozói is, vicces előadásban mondják el tapasztalataikat, mesélnek külöleges történeteket.

Több mint egy tucat állat éjszakai életébe enged bepilantást a Budakeszi Vadaspark legújabb kezdeményezése. Stikli és Dagi, a vadaspark szerelmes mosómedve-házaspárja. Tanúi lehetünk a mindennapjaiknak, civakodásoknak, perpatvarnak vagy épp egy szerelmes ölelésnek, puszinak. Szilveszter, a vadmacska meglehetősen tartózkodó. Napközben elbújva lesi a látogatókat. Éjszaka viszont igen aktív: minden éjjel „vadászik”, élezi a karmát, takarítja magát, vagy épp játszik.

Üregi nyulaknál és éjszaka indul be a buli: az ugrálás, kergetőzés, az éjszakai „engedd el a fülem” partik zajára még a pelék is előjönnek. Nappal ez kizárt. A vadászgörény, a patkányok és a nyestek számára is az igaz élet este kezdődik. De megleshető a két borz, Boni és Clyde, Pupák, a róka, Picúr és Pötyi, a két sakál, az éjszakai baglyokról már nem is beszélve.

A nagyvadak, Móric és Vackor, a medvék és persze a farkasok is aktívabbak éjszaka. Az őzeket és a szarvasokat sokkal könnyebb a kerítéshez csalogatni. Feledhetetlen a muflonok világító tekintete, amikor kérdőn, csodálkozva néznek a sötétből az emberre, vagy a gímszarvasok, akik ugyan közel merészkednek a kerítéshez, fejlámpával megvilágítva őket azonban csak „lebegő szempárokat” látunk. Mindez elég rémisztő egy erdő közepén, a sötétség összefüggő bársony leple alatt…

Időpontok: 2012. február 10., 17., és 24., 18:15-19:30 között
Gyülekező 18:00-kor a főbejáratnál. Zseblámpát hozzon mindenki magával.
A szakvezetésen kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat!
Jelentkezés: budakeszi.vadaspark@pprt.hu , az üzenet tárgya: Éjszakai szakvezetés

Az éjszakai szakvezetésen a belépők díjszabása az aktuális belépőjegyárak szerint történik.  http://www.vadaspark-budakeszi.hu/jegyarak
Egyéb információ: 06-20-661-7972


Vissza