Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Pátyi Családi Napok

> Páty

2005-10-01


Augusztus 20.-án a falunkban is hagyományos Családi napok keretében színvonalas, minden,  generáció számára érdekes programokat szerveztek a helyi egyházak, polgári körök és az önkormányzat. A rendezvény elmaradhatatlan eseménye, a főzőverseny. Ime az I. helyezett Horváth Istvánné (Egyetértés Nyugdíjasklub) receptje.

Vadászpecsenye 4 főre
1 közepes hagymát összeaprítunk és olajon megpirítunk. Babérlevéllel és csipet majoránnával ízesítjük. Külön edényben, bő olajban hirtelen elősütünk 20 dkg csíkokra vágott sertéshúst, 20 dkg csíkokra vágott májat (ezeket előtte kicsit lisztbe mártjuk) és 20 dkg csíkokra vágott szalonnát. A megsült hagymához hozzáöntjük a húst, a szalonnát, a májat. Megszórjuk liszttel, majd felöntjük 2 dl vörösborral, és az egészet pároljuk. A végén, mikor a hús puhulni kezd, hozzáadunk 20 dkg apróra vágott gombát, s az egészet fedő alatt készre pároljuk. Piros Aranyat adunk hozzá ízlés szerint, összeforraljuk és kész!
Burgonyagánkkal tálaljuk!

Burgonyafánk 4 főre
1 kg főtt tört burgonyát 2 dkg élesztővel, kb. 30 dkg liszttel, sóval, 2 tojással, 5 dkg vajjal összedolgozzunk, kanállal szaggatjuk és forró olajban pirosra sütjük!

Jó étvágyat!


Vissza