Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Sí diákolimpia

Sporthírek

2005-03-01


Ez a megmérettetés évek óta nem hazai pályákon történik. Hiszen Magyarországon kiszámíthatatlanok a hóviszonyok. Most végre nyakig ér a hó és mégis a szlovák pályán folyt a verseny, ahogy azt a főszervezők már hónapokkal ezelőtt megtervezték. Az alpesi országos sí döntők helyszíne Kokava volt február 4. és 6. között. Több mint 360 magyar diák nevezhetett be a döntő versenyre, hiszen a budapesti és a megyei döntők erre jogosították fel.

Az alsó tagozatosok versenyén jól indult Hellner Péter tanítványainak szereplése, hiszen a négy aranyból kettő a miénk lett. Az I. korcsoportban Sáfrány Sára győzött. A II.-ban Hellner Johanna szerzett aranyérmet. Dobogós lett még Burján Lóránt. Õ bronzérmet nyert. Ügyesen szerepelt Horváth Dani, Rábai Kristóf, Lévai Luca, Gulácsi Orsi is.
A felső tagozatos gyerekek közül a III. korcsoport eredményhirdetésénél szinte csak Hellner-tanítványok álltak ki, aranyérmes lett Pethes Zsófia, bronzérmes Hellner Donáta. Bordás Flóra a 4. helyen végzett, Lévay Orsolya ötödik lett.
A fiúk versenyén Gulácsi Tamás indult. Dicséret illeti szerepléséért.
A IV. korcsoportban Pethes Laura ezüstérmes lett. Székely Anna az ötödik, Huszár Dóra a hetedik helyre került. Simor Dániel a fiúk versenyén 9. lett.
A főgimnazisták napján Hellner Szelina győzött, aranyérmet szerzett. Varga Dorottya negyedik lett. Székely Dávid az ötödik helyen végzett a fiúk között.
Így hát a budakeszi iskolák is büszkék lehetnek a Viadal SE versenyzőire, hiszen itt a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium, illetve a Széchenyi István Általános Iskola színeiben indultak tanítványaink. Persze versenyzőink között akadtak néhányan, akik nem Budakeszin tanulnak.
Most egy izgalmas kísérletre, ha úgy tetszik játékra hívom a kedves olvasókat! Vegyenek kezükbe egy stopperórát! Az elindítás után a leggyorsabb reakcióidővel állítsák le az időmérést! Nézzék meg, hogy ez hány századmásodperc alatt sikerült! A síversenyeken előfordul, hogy négy (!) századmásodperccel marad le az aranyéremről valaki és csúszik a következő helyre. Ugye, hihetetlen, felfoghatatlan ez a röpke idő?
Hellner Kata

Vissza