Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kétszeres magyar bajnokcsapat - Arattak a viadalos síversenyzők

Sporthírek

2005-03-31


Stájerország, Ausztria szíve adja a helyszínt már évek óta a Magyar Síbajnokság megrendezésére. A közeli Grebenzen-pálya már ismerős terep a Viadal SE sportolóinak. A tavalyi országos síbajnokságon kilenc lány állt a dobogón és abból hat viadalos versenyző, hiszen egy arany és egy bronz csapattal érkeztek haza. Így lett az idén is. Sikerült ismételni! Sikerült duplázni!


A 2005-ös síbajnokságon a dobogó legfelső fokán az országos bajnokcsapat tagjai Hellner Donáta, Bordás Flóra és Trauttwein Kaludia. A bronzcsapat tagjai Hellner Johanna, Lévay Orsolya és Lévay Luca. Aranycsapatunk mindkét lesiklószámban győzött. Magyar bajnok ezüstérmeseink: Hellner Donára (kétszeres) és Székely Anna. Bronzérmet szereztek: Huszár Eszter, Burján Lóránt, Bordás Flóra, Trauttwein Richárd (kétszeres) és Hellner Szelina (kétszeres).
Hellner Szelina még ifjúsági korosztályba tartozik, de felnevezhetett a felnőtt bajnokságra. Az egyik bronzérmét a Felnőtt Alpesi Síbajnokságon szerezte kölcsönzött léccel.
Köszönjük minden tanítványunk lelkes részvételét. Dicséretet érdemelnek azok is, akik dobogóra nem léphettek, de kitűnően teljesítették a nehéz pályát: Huszár Dorottya, Varga Dorottya és Bálint, Gulácsi Tamás, Simor Dániel, Székely Dávid. Köszönettel tartozunk a szülőknek is, akik még nagyobb figyelemmel segítettek a pálya aljáról irányító, mankóra támaszkodó Hellner Péternek, aki Achilles-ínszakadással drukkolta végig az idei Országos Magyar Bajnokságot.
A 2005-ös Országos Magyar Bajnokság február 26-tól március 3-ig tartott. Alig érkeztünk haza a, már a következő Országos Magyar Bajnokságról hétvégén hajnalban indultunk Kokavára a Kosztya Gábor Emlékversenyre és a Tamarix-versenyre, melyet március 5-én rendeztek meg. No, lehet, hogy jövőre ide minket nem hívnak? Rengeteg díjat elhoztunk.
Hét aranyérmet nyertünk csodás kupákkal: Hellner Johanna (két arany), Bordás Péter, Hellner Donáta, Székely Anna (két arany), Varga Dóra. Két ezüstérmet szereztünk: Trauttwein Klaudia és Hellner Donáta révén. Öt bronzérmesünk Bordás Flóra, Trauttwein Richárd (kétszeres), Varga Dorottya és Trauttwein Klaudia.
Egy évig a vándorkupát is mi őrizhetjük, hiszen a pályacsúcsot Hellner Donáta érte el, így hozzá került 2006-ig a Kosztya Kupa.

Hellner Kata , a Viadal SE krónikása


Vissza