Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


750 milliós tőkebefektetéssel a Resysten

Gazdasági rovat > Pest megye

2022-11-24


A higiéniai védőbevonatot gyártó Resysten Hungary Kft. 750 millió forintos tőkebevonásról állapodott meg a Columbus Magántőkealappal, a tőkebefektetést globális terjeszkedésre és a cég kutatási-fejlesztési bázisának fejlesztésére fordítják. Közleményük szerint a bevont forrásból fedezik a törökbálinti laboratórium fejlesztését és a tengerentúli terjeszkedést, elsődlegesen az amerikai piacon.Az állandóan változó igények és az egyes célpiacok hatósági előírásainak való megfelelés miatt szükséges fejleszteni a laboratórium K+F tevékenységét. "A Resysten már az alapítása óta globálisan gondolkodott és olyan befektető partnert keresett, amely a nemzetközi terjeszkedéshez nem csupán a szükséges tőkét, de az ehhez szükséges szaktudást és kapcsolatrendszert is biztosítja" - idézte a közlemény Lehoczky Péter alapító-tulajdonost, a cég ügyvezetőjét.

A 2014-ben alapított családi vállalkozás saját fejlesztésű, fotokatalikus higiéniai védőbevonatot gyárt, amely egy éven át képes megakadályozni a kórokozók megtapadását szinte bármilyen felületen. A Resysten egészségügyi és oktatási intézmények, tömegközlekedési cégek számára biztosítja szolgáltatását, emellett multinacionális vállalatok és bevásárlóközpontok jelentik a főbb vevőkört. A koronavírusjárvány 2020-as megjelenése tovább növelte az érdeklődést a cég szolgáltatásai iránt. A Resysten mintegy tucatnyi európai piacon jelent meg, valamint az Egyesült Államokban, továbbá Tajvanon és Makaón. Az MTI érdeklődésére a cég megerősítette, hogy a frissen bevont forrásból elsődlegesen az amerikai piacon, valamint Nyugat-Európában szeretnének növekedni.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Resysten Hungary Kft. 2020-ban 4 dolgozót foglalkoztatott, 2021-ben 6-ot. A társáság tavaly csaknem  336 millió bevétel mellett 29,7 millió forint adózott eredményt ért el, míg 2020-ban 298,2 millió forint árbevétel mellett 57 millió forint nyereséggel zárt. Az Eximbank Zrt. és a Carion Holding Zrt. 2019-ben hozta létre a Columbus Magántőkealapot, hogy segítse a magyar kis- és közepes vállalkozások nemzetközi piacra lépését, terjeszkedését, elsősorban az Egyesült Államokban. (MTI)


Vissza