Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Utcai gondozó szolgálat Budaörsön

Életmód > Budaörs

2013-04-22


A Magyar Vöröskereszt – öt szociális és két gyermekvédelmi intézménye mellett – májustól a nyolcadik utcai gondozó szolgálatát indítja be Pest megyében, mely szolgáltatásával tovább kívánja szélesíteni a szociális ellátó rendszerét.

2010 nyarán indult a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének „Utcai szociális munka infrastruktúrájának megteremtése a Budaörsi kistérségben” című projektje, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a a magyar állam társfinanszírozásával, valamint a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének 10%-os önrészével valósul meg. A KMOP 4.5.1-09-2009-0007. azonosítószámú pályázat összesen 17.040.685,-Ft támogatásban részesült. 

A pályázat keretében a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete a Budaörsön, Budakeszin és Törökbálinton vállalt utcai szociális munkához ügyfélfogadásra, esetkezelésre, a társadalmi re integrációt segítő csoportos tréningek megtartására alkalmas irodai környezetet és egy készenléti raktárt alakít ki, valamint elvégzi az ezekhez szükséges infrastrukturális fejlesztéseket. 2013 májusától a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete a budaörsi kistérségben két szociális munkással már korszerű infrastrukturális környezetben nyújtja majd az utcai gondozó szolgálat szociális alapszolgáltatását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel együttműködésben.

„Célunk, nem csak a szociális alapellátás biztosítása, hanem olyan feltételek és körülmények megteremtése a klienseink és az utcai szociális munkás szakembereink számára, amely magába foglalja a korszerű infrastruktúra kialakítását is, ezzel jelentős mértékben hozzájárulva az ellátás minőségi javításához. Tapasztalataink szerint egy háttérintézmény nagyban hozzájárul a rászoruló, marginalizálódott embertársaink esélyteremtéséhez. Ezzel a céllal és üzenettel valósítjuk meg elképzeléseinket a Budaörsi kistérségben, csak úgy, mint Pest megye számos településén, immáron több mint másfél évtizede.” – meséli Gerzsenyi István megyei igazgató.


Vissza