Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Báder Márton lett a kosárszövetség elnöke

Sporthírek > Budaörs

2023-05-04


Báder Márton lett a Magyar Kosár-labdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke, melynek budaörsi központjában rendezett tisztújító küldöttgyűlésen az egyedüli jelöltként indult 42 éves ex-játékost  egyhangú szavazással, 135 támogató vokssal választották a szövetség vezetőjévé. A 98-szoros válogatott center a szavazás előtt azt mondta a megjelenteknek, fél éve még nem gondolta volna, hogy ilyen lehetőséghez jut."Tisztában vagyok a felelősséggel, és fontos, hogy bármikor felelősségre vonható elnök legyek. Összetartó csapatot szeretnék, nem zárkózom el a viták elől, de fontos, hogy azok konszenzussal záruljanak. Szalay Ferenccel egyetértünk abban, hogy átmenetre van szükség, ezért négy új tagot javasoltam a tízfős elnökségbe" - jelentette ki Báder Márton.

Az MKOSZ-t eddig irányító Szalay Ferenc két hete jelentette be, hogy nem méreti meg magát a küldöttgyűlésen, és 13 év után leköszön tisztségéről, ezzel együtt mindenben támogatja utódját. A szolnoki polgármester búcsúbeszédében kiemelte, hogy irányításával sikerült békét és rendet teremteni a magyar kosárlabdában.

"A vitákat 2010 után már házon belül rendeztük, kifelé pedig egységes gondolatokat fogalmaztunk meg. Ez stabilitást adott a szövetségnek, amely a kezdeti 200 millió után jelenleg már 6,3 milliárd forintból gazdálkodik, és jelenleg 639 milliós tartalékkal rendelkezik. A saját lábunkon állunk, emellett ideköltöztünk a Magyar Kosárlabdázás Házába, megnyitottuk saját múzeumunkat, és felnőtt, valamint korosztályos tornák megrendezésével komoly sportdiplomáciai sikereket értünk el" - sorolta Szalay Ferenc.    

A szövetség elnökségében maradt Becsky István, Bokor Ákos, Fűzy András, Hajdu Péter, Pukler Gábor és Sántha Gergely, hozzájuk csatlakoztak négyen. Az új tagok között ott van a 127-szeres válogatott Dávid Kornél, az eddigi egyetlen magyar NBA-kosaras, aki jelenleg az NBA-alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks játékosmegfigyelője, továbbá a 110-szeres válogatott Mészáros Zalán, az 52-szeres válogatott Krasovec Péter, valamint Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

Az új elnök, Báder Márton négyszeres magyar bajnok és kupagyőztes, visszavonulásáig szerepelt többek között a Budapest Honvéd, az Albacomp, a szlovén Krka Novo Mesto, a horvát Cibona Zagreb, a spanyol Manresa, a görög Panelliniosz, a cseh Prostejov, az ukrán Himik Juzsnij, a szerb Hemofarm Vrsac és a Szolnoki Olaj csapatában. (MTI)


Vissza