Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kosárlabdapályát avattak

Sporthírek > Budakeszi

2021-09-21


budakeszi_kosarpalya_csapat_MTI_SoosLajos.jpgA kormány jóvoltából minden idők legnagyobb tornaterem- és uszodaépítési programja zajlik jelenleg azért, hogy a magyar gyerekek megfelelő körülmények között tudjanak sportolni. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára erről szeptember 16-án a lakhelyén, Budakeszin egy félpályás kosárlabdapálya avatásán beszélt.budakeszi_kosarpalya_menczer_MTI_SoósLajos.jpgMenczer kiemelte: egy ország akkor erős, ha fiataljai tudnak együtt küzdeni, megtanulják együtt, hogy milyen a sikert átélni, illetve testileg és lelkileg elég erősek ahhoz, hogy a vereségből is fel tudjanak állni. "A sport mindezekre megtanít, ezért akkor vagyunk erősek, ha olyan fiataljaink vannak, akik rendszeresen mozognak, sportolnak" - jelentette ki az államtitkár, majd utalt arra, hogy a mindennapos testnevelés bevezetésének köszönhetően ma már több mint 1,2 millió gyerek sportol Magyarországon napi rendszerességgel. Hozzátette: a kormány igyekszik megteremteni ehhez az infrastrukturális feltételeket, és minden idők legnagyobb tornaterem- és uszodaépítési programjának keretében jelenleg mintegy 40 milliárd forint értékben több mint 100 településen zajlanak ilyen beruházások.

Menczer Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az ország sikeres védekezésének és a nagy átoltottságának köszönhetően a profi sportolók újra közönség előtt mérkőzhetnek meg egymással, illetve a fiatalok és az amatőrök is együtt sportolhatnak az olyan létesítményekben, mint amilyet például aznap Budakeszin adták át. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a kormány több megvalósult sportos beruházást is támogatott Budakeszin, így összesen több mint 1,3 milliárd forinttal járult hozzá a bringapark, a kivilágított futókör, a műfüves focipálya és a tanuszoda megépítéséhez.

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere elmondta, hogy a most elkészült kosárlabdapálya hármas összefogásban, a városi önkormányzat, a Fenstherm Kontakt Kft. és a kormány együttműködésében jött létre, és remélik, hogy hamarosan a pálya másik térfele is elkészül.

budakeszi_kosarpalya_csapat_MTI_SoosLajos.jpg

Az új létesítményt elsőként a budakeszi Ball Sport Club Kosárlabda Egyesület utánpótláskorú játékosai vehették birtokba, ők az esemény kapcsán találkozhattak a 127-szeres válogatott Dávid Kornéllal, valamint Barnai Judittal, az ELTE BEAC Újbuda ugyancsak válogatott játékosával.

budakeszi_kosarpalya1.jpg

 

(MTI/Fotó: Soós Lajos)


Vissza