Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Június 25. MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA Zsámbékon

Programajánló

2022-05-25
2022. június 25-én a ROMTEMPLOM és KŐTÁR, a  LÁMPAMÚZEUM és a SZENT VENDEL DOMBORMŰVES NÉPI LAKÓHÁZ a rendes nyitvatartáson túl, 18-24 óráig várja mécsesfényes nyáresti kalandra a múzeumlátogatókat. 3 programmal készülünk, 3 múzeumi helyszínen. Az eseményeket úgy fűztük fel egymás után, hogy akit mindhárom érdekel, ne maradjon le semmiről.

1. HELYSZÍN, 1. PROGRAM
Zsámbék szülötte, BUDAINÉ DR. HAJDÚ ERZSÉBET előadásából megismerhetjük a zsámbéki svábok viseletének jellegzetes darabjait a Tájházban, néhányat rögtönzött divatbemutató keretében be is mutatunk a LOCHBERG TÁNCCSOPORT tagjainak közreműködésével. Ez alkalommal láthatja először a közönség azt az öt viselet darabot, melyek nemrégiben HEGEDŰSNÉ KUN ZSUZSA és VIZELI JUDIT jóvoltából kerültek a helytörténeti gyűjteménybe. Mint minden évben, most is kisorsoljuk a "SZEKRÉNYSZÉPSÉGVERSENY" szavazói közül az idei nyerteseket.

2. HELYSZÍN, 2. PROGRAM
A formáció, mely a neves énekesnő és Jáger Bandi zongorista-zeneszerző együttműködéséből jött létre 2016-ban, a jazzt és az R&B stílust ötvözi. A produkcióban kulcsfontosságú szerepet játszik az örömzene és a hit, ahogyan a gospelnek is ezek a támpillérei. Az énekesnő összetéveszthetetlen hangja és dalszövegei, a jazz-zongorista és dalszerző friss és izgalmas világnézete, valamint a fantasztikus zenészekből álló zenekar közös dinamikája különleges, spirituális zenei élményt ígér. A színpadon egy kicsit mindenki szólistává válik és azon dolgozik, hogy a koncert legfontosabb üzenetei eljussanak a közönséghez.
A “SOULISTIC” név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Lehet-e megfelelőbb helyszínt találni ehhez a koncerthez, mint Zsámbék késő román - kora gótikus stílusban épült, romjaiban is fenségés, egykori háromhajós bazilikája? Termeit egykor premontrei- később pálos szerzetesek éneke töltötte be, most a modern kor "imái" csendülnek majd fel az ódon falak árnyékában.
 
KÖZREMŰKÖDNEK:
Malek Andrea / ének
Jáger Bandi/ zongora
Balogh Roland /gitár
Radics Máté / dob
Horváth Pluto József/ basszusgitár
A gospel turné támogatója: Emberi Erőforrások Minisztériuma

3.HELYSZÍN, 3. PROGRAM
Ismerkedés és közös éneklés HALÁSZ KÁROLY karnagy vezetésével, Zsámbék nemrégiben megalakult kórusának tagjaival a mécsesfényes Lámpamúzeum udvarán. Hangulatos és különleges helyszín, "kalandos" időpont - kihagyhatatlan élmény!
 
A programok kombinált belépőjeggyel látogathatók, ami megvásárolható bármelyik helyszínen és mindhárom múzeumba,
mindhárom programra érvényesek.

KOMBINÁLT JEGYÁRAK
Felnőtt: 1.400 Ft
Diák: 700 Ft
Nyugdíjas: 700 Ft
Csoportos (10 főtől): 700 Ft/fő
Családi (2 felnőtt + 1,2 vagy több gyermek): 2.800 Ft

 

Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár
2072 Zsámbék, Etyek u. 2.
23/340-694
20/665-9464
www.mizsambekunk.hu


Vissza