Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kész a vállalkozói park

Gazdasági rovat > Budakeszi

2023-03-06


Budakeszi_Vallalkozoipark_atadasa.jpgA magyar kormány pénzügyminisztériumi támogatásából valósult meg Budakeszin a vállalkozói park kialakítása. A beruházásra Budakeszi önkormányzata pályázat útján kétszáz millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert.Ezt a támogatási összeget az önkormányzat ötven millió forintos önerővel egészítette ki. Így sikerült a tervek alapján teljeskörűen befejezni a beruházást.Budakeszi_Vallalkozoipark_atadasa.jpg

A vállalkozói park kialakítása az üzemen kívül lévő szennyvíztelep rekultivációs munkálatai után kezdődött meg 2022 augusztusában és 2023 januárjára el is készült. A kivitelezés során a kiépített utat és a járdákat térkővel burkolták, majd ezzel párhuzamosan a szennyvízelvezetés, az ivóvízellátás és a csapadékvízelvezetés rendszereit is kiépítették a közvilágítással együtt. A beruházásnak köszönhetően elsősorban kisméretű, teljesen új infrastruktúrával ellátott telkek alakultak ki, így mostantól tizenhárom telek várja a kis- és közepes vállalkozásokat leendő telephelyük kialakítására. A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően a vállalkozói park tömegközlekedéssel, kerékpárral és autóval is könnyedén megközelíthetővé vált.

Budakeszi_Vállalkozoipark.jpg

A beruházás a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg Magyarország kormányának, a Pénzügyminisztériumnak és Pest Megye Önkormányzatának köszönhetően.

forrás: Budakeszi önkormányzata


Vissza