Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Május 1-től vásárolhatók a Pest vármegye- és országbérletek

Gazdasági rovat > Pest megye

2023-04-27


varmegyeberlet.jpgA Budapesti Közlekedési Központ (BKK) személyes értékesítési pontjain, jegy- és bérletkiadó automatáiban is megvehetők a Pest vármegye- és országbérletek, melyek a helyközi közlekedésben használhatók (ott, ahol eddig csak a távolság alapján váltott 5, 10, 15 stb. kilométeres bérletek, esetleg zónabérletek voltak érvényesek).A vármegyebérlettel az adott vámegyében, az országbérlettel az egész országban lehet utazni a MÁV-Start és a GYSEV vonatokon (csak 2. osztályú, nem helyjegyköteles vonaton), valamint a Volánbusz helyközi ("sárga") autóbuszokon és néhány további helyközi autóbuszos szolgáltató járatain.

A fentiek mellett a Pest vármegyére váltott vármegyebérletek és az országbérletek Budapest közigazgatási határán kívül érvényesek a HÉV-ekre (H5, H6, H8, H9) és a környéki autóbuszokra (a pl. Solymárra, Budaörsre, Törökbálintra, Gyálra közlekedő "kék" buszokra) is.     A Pest vármegyebérlet kedvezőbb megoldást jelent azoknak, akik korábban legalább 10 kilométeres távolságra váltottak HÉV-bérletet, és azoknak is, akik környéki 10 kilométeres bérlettel, Dél-Buda zónabérlettel vagy Dunaharaszti zónabérlettel utaztak.

Felhívták a figyelmet, hogy az országbérletek, továbbá a vármegyebérletek közül a Pest vármegyebérletek a BKK bérletpénztáraiban, ügyfélközpontjaiban, jegy- és bérletkiadó automatáiban is megvásárolhatók május 1-től.

A vármegyebérletek és az országbérletek helyi közlekedésben nem érvényesek - figyelmeztettek.

További részletek a https://www.orszagberlet.hu/ oldalon. (MTI)

Kapcsolódó cikkünk: Több tízezres megtakarítást hoz az új bérlet - 2023-03-22


Vissza