Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Sportcsarnok épül Pátyon

Sporthírek > Páty

2021-11-02


paty_tornacsarnok_kulso.jpgA magyar kormány támogatásával Páty önkormányzata sportcsarnokot épít a községi futballpálya mellett a Pátyi Sportegyesület 2020 óta kész tervei alapján, az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulásával és támogatásával. A sportegyesület és Fehér Zsolt elnök több éves erőfeszítését, Menczer Tamás államtitkár és az önkormányzat erőteljes lobbizását most végre siker koronázta.A PSE sportcsarnokterve már érvényes és engedélyes kiviteli tervekkel rendelkezik és számos funkciójában megoldást kínál a településen felmerült tornatermi kapacitáshiányra.

A küzdőtér 24 x 44 m befoglaló méretű, multifunkciós sportpálya, amelyben az alábbi pályák helyezhetők és alakíthatók ki felfestéssel:
kézilabdapálya: 20x40 m, kosárlabdapálya: 15x28 m. A fix lelátók összesen 285 férőhelyesek lesznek.

A tervek alapján a létesítmény nem csak sportolásra ad lehetőséget, hanem kulturális és közösségi térként is használható. A sportcentrum többrendeltetésű tere lehetőséget ad majd a tornasport, labdajátékok, küzdősportok edzéseinek és versenyeinek a lebonyolításához.

A projekt elindításához és a közbeszerzés kiírásához szükséges összeget az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosítja még 2021-ben. A jövőre induló beruházás a kiemelt vidéki fejlesztések része lesz.

paty_tornacsarnok.jpg

forrás: Páty önkormányzata


Vissza