.

2018. december 12. szerda, Gabriella napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Pályázatokkal támogatja a kormány a tanodákat
Zsámbék > Közélet
2018-12-12
A jövő év elejétől a gyermekvédelmi törvényben rögzített szolgáltatás lesz a tanoda, ezek működését a kormány pályázati támogatással segíti - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn a Pest megyei Zsámbékon.
 

Döntött az Alkotmánybíróság a szolidaritási hozzájárulásról
Budaörs > Közélet
2018-12-11
Nem ütközik nemzetközi szerződésbe a '17-es költségvetés rendelkezése az önkormányzati szolidaritási hozzájárulásról - mondta ki az Ab december 6-án közzétett határozatában. Ötvenhét országgyűlési képviselő fordult az Ab-hoz a tavalyi központi költségvetésről szóló törvény szolidaritási hozzájárulásra vonatkozó rendelkezéseinek kifogásolásával.

Első világháborús katonasírokat újítottak fel
Budakeszi > Közélet
2018-12-06
Budakeszi önkormányzata 2,5 millió forintot nyert a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeum pályázatán, melyből öt I. világháborús hadisírt és emlékművet újítottak fel Budakeszin. A pályázatot lezáró ünnepséget december 4-én 15 órakor tartották a temetőben.

Homoszexuális pedofília a vád
Pest megye > Közélet
2018-11-23
Nyolc év fegy-házra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék október 21-én a felügyeletére bízott kiskorú fiúk elleni szexuális bűncselekményei miatt a bicskei gyermekotthon volt igazgatóját (1990-2016). Az 58 éves pedagógus 2000-ben Bicske díszpolgára lett, 2016. augusztus 20-án pedig a Magyar Bronz Érdemrenddel tüntették ki.

Tájékoztató a 2019/20-as tanévre
Zsámbék > Közélet
2018-11-19
Huszonkét éve működik a Premontrei Női Kanonokrend fenntartásában a Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola. A rend az idei tanévtől hároméves jubileumi eseménysorozattal emlékezik meg alapításának 900. évfordulójáról.

Elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó ciszterci szerzetes
Biatorbágy > Közélet
2018-11-12
Életének 94. évében, elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó, a ciszterci rend örökfogadalmas tagja, szentszéki ügyhallgató, a Ciszterci Nagyboldogasszony templom nyugalmazott plébánosa, valamint Biatorbágy és Perbál egykori plébánosa.

Balczó András lett a megye díszpolgára
Pest megye > Közélet
2018-12-10
A Pest Megye Közgyűlése Nemzetiségekért Díjat adott át a zsámbéki Lochberg Regionális Tánccsoport és Ifjúsági Kulturális Egyesületnek a német nemzetiségi kultúra közvetítésében, oktatásában elért eredményeiért, mellyel hozzájárult a német-magyar kulturális összetartozás erősítéséhez.

23. Úton-útfélen bábverseny
Budaörs > Közélet
2018-11-26
November 15-én rendezték a 23. Úton-útfélen bábverseny a rendőrség Teve utcai székházában. Az ovisok közt ott volt a Budaörsi Mákszem Óvoda Méhecske csoportjából Dános Barbara, Einspach-Verebélyi Liza, Hernádi Zara Regina, Jáger Illés, Nyák Benjámin és Tóth Márk, akik III. helyezést értek el.

Összefogás a budakeszi evangélikus templomért
Budakeszi > Közélet
2018-11-21
A Budakeszi Evangélikus Egyházközség templomot épít, mely nem csak a gyülekezet céljait szolgálná, hanem közösségi, kulturális, zenei rendezvényekkel gazdagítaná Budakeszi, a Zsámbéki-medence és Budapest környéke életét is. Terveink megvalósításához anyagi összefogásra van szükség.

Ebösszeírás Nagykovácsiban
Nagykovácsi > Közélet
2018-11-12
A nagykovácsi polgármesteri hivatal 2018. november 15. és december 15. között összeírja a Nagykovácsiban tartott kutyákat. Önbevallással az ebtartóknak kutyánként egy adatlapot kell kitölteniük és az önkormányzathoz visszajuttatniuk a hivatal címére vagy az igazgatas@nagykovacsi.hu címre.

Kiemelt turisztikai térség lehet a Zsámbéki- és a Nagykovácsi-medence
Budakeszi > Közélet
2018-11-08
A német testvérvárosi kapcsolatok dinamikusabbá tételéért, egymás értékeinek bemutatásáért felvetett budakeszi ötletből szeptember végére megvalósult az I. Budakörnyéki Sörfesztivál. Csak Budakeszin hetvenen dolgoztak a rendezvény megszervezésén.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC