.

2017. október 21. szombat, Orsolya napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


A Karitász a civil ízek utcájában
Páty > Közélet
2017-10-20
Civil Ízek Utcája – hirdette a plakát a CivilÍZációs rendezvényt október 15. délutánjára a Pincehegyre. Az önkormányzat először rendezte meg e civil szervezeti találkozót. A cél, hogy a pátyi Pincehegy bekerüljön a Hungarikum-gyűjteménybe, igaz, pályázhatna a Világörökség része címre is.
 

A Kúriához fordul Budaörs
Budaörs > Közélet
2017-10-17
Nem vizsgálta érdemben a Fővárosi Ítélőtábla a Budaörs kontra Magyar Állam per II. fokú tárgyalásán Budaörs érveit, s hogy valóban jogtalanul von-e el az állam évi 2,1 milliárd forintot a várostól. Az ítélet szerint csak az Alkotmánybíróság mondhatja ki, ha a magyar állam alaptörvény-ellenes, vagy önkormányzati törvénnyel ütköző jogszabályt alkotott. - olvasható az önkormányzat honlapján.

Másodfokon pert nyert a magyar állam Budaörs ellen
Budaörs > Közélet
2017-10-16
A Fővárosi Ítélőtábla kimondta, jogszerűen járt el a költségvetés a szolidaritási hozzájárulás bevezetésével - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Budaörs 2016. június 22-én fogadott el "elvi nyilatkozatot", amelyben tiltakozott "a várost sújtó 2,3 milliárd forintnyi szolidaritási hozzájárulás" és "iskolái teljes államosítása miatt".

Elhunyt Áfra Sándor
Budakeszi > Közélet
2017-10-07
A betegségével az utolsó pillanatig folytatott hősies küzdelem után október 6-án este elhunyt Áfra Sándor földrajz-történelem szakos tanár, a budakeszi Nagy Sándor József Gimnázium igazgató-helyettese. Temetése október 18-án 15 órakor lesz a budakeszi temetőben.

Rendészeti képzés fővárosiaknak és az agglomerációban élőknek
Pest megye > Közélet
2017-10-05
2017. december 1-jei kezdéssel a BRFK őr-járőrtárs rész - szakképesítésre irányuló képzést (OKJ) indít. A jelentkezés határideje október 20. A pályázatra 18. életévüket betöltött, cselekvőképes, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezését várják.

Mától rövidített útvonalon jár a fogaskerekű
Pest megye > Közélet
2017-10-02
A 60-as (fogaskerekű) villamos ma az első járat indulásától november 10-én az utolsóig a Városmajor és az Adonis utca között jár csak, mert az Adonis utca és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között sínszálakat és fogasléceket cserélnek – közölte a BKK az MTI-vel.

Még mindig nincs jegyző
Budakeszi > Közélet
2017-10-17
A tavaszi jegyzői pályázatnak a próbaidős nyertesét nem véglegesítették. Nyár végén újabb pályázatot írtak ki, majd október 10-én ismét. A legújabb pályázat beadási határideje október 24. Az elbírálás, azaz november 16. után az állás azonnal betölthető, határozatlan idejű megbízással, teljes munkaidőben.

Magyarországi Falumegújítási Díj
Pest megye > Közélet
2017-10-09
A belügyminiszternek a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatával közösen, idén hetedszer meghirdetett pályázata „Átfogóan gondolkodni” mottóval ezúttal is az „Európai Falumegújítási Díj” követelményein alapul, amelyet az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség írt ki.

Alapkő-letétel az új budakeszi iskolánál
Budakeszi > Közélet
2017-10-06
Október 4-én ünnepélyes alapkő-letételt tartottak Budakeszin a Széchenyi István Általános Iskola új épületének az Árpád fejedelem téren már megkezdett építkezésén. Az új beruházással tizenhat tanteremmel és tornacsarnokkal bővül az egyre több gyermeket oktató intézmény.

2022-re kész lehet az M0 hiányzó szakasza
Pest megye > Közélet
2017-10-04
Meghirdette az M0 nyugati szektora megvalósíthatósági tanulmányát a NIF. A fővárost tehermentesítő elkerülő út eddig hiányzó, 20 kilométeres, 2x2 sávos gyorsforgalmi szakasza a nyomvonaltól függően 5-10 kilométeren alagútban vezet. A nyomvonal kiválasztása után még idén kijelölhetik a kivitelezőt, s a beruházás 2022-re befejeződhet.

Vandálok a Gábor Áron utcában
Budakeszi > Közélet
2017-09-28
Vandál kezek érthetetlen okból leütötték a rendhagyó ábrázolás miatt Budakeszi egyik különleges köztéri szobrának, az Ülő Krisztusnak az orrát. Szerencsére ez nem az eredeti szobor. A műemléket 2010-ben újította meg a Budakeszi Szépítő Egyesület és a Budakeszi Kultúra Alapítvány.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC