.

2019. március 21. csütörtök, Benedek napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Budakeszi építészeti értékeiért

Budakeszi > Építészet
2016-09-08
1432 olvasás

Az augusztus 20-i ünnepségen adták át a Budakeszi építészeti díjakat. Az értéknövelő módon felújított, korszerűsített lakóépület kategóriában Nagy Attila és Kis Magdolna Fő u. 138. alatti ingatlana nyert. Az 1902-ben Schleer Gergely és Koch Mária építette ház mára csupán néhány megmaradt társával hirdeti az egykori lakóházak hangulatát.

A tulajdonosok igényes eszközökkel 2015-ben mentették meg az eredeti épület értékeit és szellemiségét. A felújítás kivitelezői: Volford Ferenc, Dudás Fa-Bu Kft. (Dudás Tibor), Perbálablak (Szabó Tamás)..

Az újonnan létesített lakóépület kategóriájában a Mészáros László tulajdonában lévő, 2010-ben készült, Jókai utca 63. alatti épület a díjazott. Az előremutató építészeti megoldásaival, jó minőségű anyagokhoz mért arányrendszerével elért modern, ugyanakkor illeszkedő hatás követendő példa. Részletgazdag, nagyvonalú tömegformálása az építészt és az építtetőt egyaránt dicséri. A tervező: ifj. Benczúr László.Fő u. 138.

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC