.

2018. július 20. péntek, Illés napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Túraajánló

Pest megye > Életmód
2017-08-18
543 olvasás

A Pilismaróti Erdészet területén Dobogókő térsége és a Rám-szakadék a leglátogatottabb. A legszebb kirándulóhelyeket érintve a Rám-szakadék és a Vadálló-köveket bemutató tanösvényen is végigmehetnek az érdeklődők.

A természetjárók által közkedvelt úti célnak számít még a Prédikálószék és a Vadálló-kövek, vagy a 451 méter magas Hirsch-orom. (Ha Pilismarótról közelítjük meg az ormot, a festői Miklós-deák-völgyet is útba ejthetjük.) 

Az Esztergom közelében fekvő Vaskapu-hegy csúcsán turistaház is várja az arra járókat, melynek teraszáról gyönyörű panoráma nyílik a városra. A környékbeli szálláshelyeket, a komfortos Hoffmann Vadászházat, a Fekete-hegyi Berda József Kulcsosházat vagy a nomád jellegű sátorozó helyet, a Fáry-kutat is sokan veszik igénybe.

A Hoffmann Vadászháznál továbbá egy nyolc állomásból álló, erdőismereti tanösvény is található. (Megközelítése: a Két-bükkfa nyeregtől a zöld, majd zöld négyzet jelzésen, a Szakó-nyereg irányából pedig a zöld kereszt jelzésen.) 

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC