.

2020. August 11. Tuesday, Zsuzsanna,Tiborc napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Elismeréseket adtak át a budaörsi városházán

Budaörs > Közélet
2017-09-28
811 olvasás

Szeptember 19-én Wittinghoff Tamás polgármester átadta a Szakály Mátyás Pedagógus emlékérmet és a Budaörs Egészségügyéért díjat dr. Oraveczné dr. Kiss Éva orvosnak, Kertészné Babják Hedvig, Szirmai Csabáné és Tersánszkyné Nyitrai Éva pedagógusoknak.


BUDAÖRS EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT DÍJ

A Budaörs az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai és közszolgálati tevékenység elismerésére alapította 2005-ben a Budaörs Egészségügyéért Díjat. A díjjal emlékérem és díszoklevél jár, az évente megállapított minimálbér ötszörös összege és egy Budaörs-címerrel gravírozott egyedi karóra.

2017-ben az elismerést Dr. Oraveczné dr. Kiss Éva diabetológus főorvos kapta. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem népköztársasági osztöndíjas hallgatója volt. 1988-ban végzett summa cum laude minősítéssel. Egyetem után Vácott, majd a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban, ezt követőenpedig a Pest Megyei Diabetológiai Centrumban gyógyított. 1996 és 2003 között belgyógyászati szakvizsgát, háziorvosi szakvizsgát, diabetológiai szakvizsgát, iskolaorvosi és ifjúságvédelmi szakvizsgákat szerzett. 2000 óta Budaörsön és Gödöllőn is diabetológiai szakrendelést vezet. Betegeinél törekszik a cukorbetegséggel járó szövődmények minimalizálására.Kezdeményezésére alakult meg 2002-ben Budaörsön a Budaörsi Cukorbetegek Egyesülete, amely mentorálásával több mint 15 éve sikeresen működik. 

SZAKÁLY MÁTYÁS PEDAGÓGUS DÍJ

Budaörs a közoktatásért folytatott kiemelkedő szakmai tevékenység megbecsüléseként alapította a Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmet 1993-ban. Az emlékérem mellé díszoklevél, az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse és egy óra illeti meg.

2017-ben a díjazottak Kertészné Babják Hedvig (Herman Ottó Ált. Isk.), Szirmai Csabáné (Bleyer, Árpád u. korábbi vezetője) és Tersánszkyné Nyitrai Éva (Vackor Óvoda).

Kertészné Babják Hedvig  1977 óta dolgozik pedagógusként, Budaörsön 1996 óta tanít, 2001-től a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskolába. Alsós tanító néni. A matematika tanítás nagy szívügye. Nagy lelkesedéssel, odaadással, precizitással adja át szerteágazó tudását tanítványainak. A tehetséggondozásban is élen jár. A Hermanban töltött évek alatt sok tanítványa ért el különböző versenyeken nagyon jó eredményt. A városi versenyen az elsők között végeznek tanítványai. A Zrínyi Matematika Versenyen mindig vannak megyei helyezettjei, és többször is volt már országos helyezett tanulója ugyanúgy, mint a Bolyai és a Kockakobak matematikai versenyeken is.Negyven évet töltött a pedagógus pályán.

Szirmai Csabáné, Margó egy évtizeden keresztül vezette a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Árpád utcai tagintézményét, melynek folyamatos fejlődése, sokrétű és speciális szakterületek megteremtése, és az elért eredmények bizonyították sok éves vezetői és pedagógiai tapasztalatát. Nyitott volt az új felé, fáradhatatlanul kereste a lehetőségét annak, hogy vonzóvá tegye az intézményt a diákok számára. Kihasznált minden lehetőséget, amely lehetővé tette, hogy az iskola megfeleljen a XXI. század elvárásainak. Lényegesnek ítélte az intézmény sokszínű terápiás kínálatát, és azok minőségi fejlesztését. Korszerű iskolavezetési koncepciót valósított meg, mely teljes mértékben gyermek-centrikus szemléletet tükrözött.

Tersánszkyné Nyitrai Éva  pedagógusi pályáját képesítés nélküli óvónőként kezdte, majd a Soproni Óvónőképző Intézetben 1980-ban szerzett diplomát. Budaörsön a Vackor óvodában 1996 óta dolgozik, 2006-tól, mint intézményvezető. 2002-ben ELTE Tanító- és Óvónőképző Főiskolai Karán fejlesztő pedagógusként szakvizsgázott. 2014-ben az Apor Vilmos Katolikus Egyetemen óvodavezetői szakvizsgát tett. Pályája során lelkiismeretesen és nagy türelemmel, szakmai felkészültséggel végzi munkáját. Személyes példamutatásának, innovatív személyiségének köszönhetően korszerűsödött, szépült a Vackor Ovi, hathatós támogatásával 2015-ben másodszor is elnyerték a Zöld Óvoda címet. Kilenc éve az intézmény vezetője, két évtizedes példaértékű szakmai munkával a háta mögött.

forrás: budaors.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC