.

2020. August 15. Saturday, Mária napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


2022-re kész lehet az M0 hiányzó szakasza

Pest megye > Közélet
2017-10-04
1129 olvasás

Meghirdette az M0 nyugati szektora megvalósíthatósági tanulmányát a NIF. A fővárost tehermentesítő elkerülő út eddig hiányzó, 20 kilométeres, 2x2 sávos gyorsforgalmi szakasza a nyomvonaltól függően 5-10 kilométeren alagútban vezet. A nyomvonal kiválasztása után még idén kijelölhetik a kivitelezőt, s a beruházás 2022-re befejeződhet.

A Magyar Idők információi szerint meghirdette az M0 autóút nyugati szektor 10. számú főút és az M1 autópálya közötti szakaszára a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének feladatát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF). A nyertes pályázónak el kell készítenie a környezeti hatástanulmányt, és meg kell szereznie a jogerős környezetvédelmi engedélyt.

Az M0-s autóút nyugati szektora a Győr felé vezető M1 autópályát köti majd össze a pilisi települések felé tartó 10-es úttal. Az új nyomvonal a déli végpontjában a már meglévő körgyűrűhöz csatlakozik Budaörsnél. Az északi végpontja a még kivitelezésre váró északi szakaszhoz kötődik be. Utóbbi a 10-es főutat köti majd össze az M0-val a Szentendre felé vezető 11-es út csomópontjánál Budakalász mellett. Az északi szakasz a tervek szerint hét kilométer hosszú lesz. A körgyűrű hiányzó részének megépülésével a nyugat–kelet irányú közlekedés útvonala 35 kilométerrel rövidül, ennyivel lesz rövidebb annak az útja, aki a fővárost északi irányban kívánja elkerülni, másrészt a fejlesztés jelentős forgalmi terhet vesz majd le a körgyűrű déli szakaszáról.

A tervek szerint a budai hegyek alatt számos helyen több kilométeres alagutakban fut a gyorsforgalmi út, és viaduktok is kellenek majd a Biatorbágy­ és Budakalász közötti szakaszon.

forrás: Magyar Idők

Kapcsolódó cikkeink:
2019 őszére megépül az M2 Budapest-Vác közötti szakasza - 2017-05-29
Csak 2020 után folytatódik az M0-s építése - 2014-07-04

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC