.

2020. August 11. Tuesday, Zsuzsanna,Tiborc napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Közművelődési és sportdíjak Budaörsön

Budaörs > Közélet
2017-11-17
719 olvasás

November 17-én ünnepi képviselő-testületi ülésen a Hauser József Közművelődési Díjat Lakatos György, a Budaörsi Tanoda vezetője, a Testnevelési és Sportdíjat Bukta Ágnes, a BSC tenisz szakosztályának sportolója és Kovács Sándor, a judo szakosztály edzője vehette át.

A díjakat Wittinghof Tamás polgármester adta át a budaörsi városháza dísztermében.

Hauser József Városi Közművelődési Díj

LAKATOS GYÖRGY, kulturális antropológus, zenész, néptánc oktató, a Budaörsi Tanoda Közhasznú Alapítvány vezetője, a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa. A Romano Glaszo – Emberi Hang népzenei együttes vezetője. Több karitatív társadalmi szervezetben végzett és végez önkéntes tevékenységet, ahol képzéseket, roma érzékenyítő programokat szervez és mentorál, önkéntességgel kapcsolatos szemináriumokat tart. A Budaörsi Tanoda vezetőjeként nagy hangsúlyt fektet, kollégáival együtt a tehetségfejlesztésre. A tanoda mintegy 130 diákkal foglalkozik, akik közül minden általános iskolás gyerek továbbtanul, a középiskolások pedig leérettségiznek, és beadják jelentkezésüket felsőoktatási intézményekbe. Színjátszó csoportjuk, táncszínházi előadásaik évek óta a diák színjátszó versenyek élvonalában szerepelnek, több díjat és elismerést is kaptak, mint például: 2015-ben Raoul Wallenberg Díj A halálra táncoltatott lány – táncballadájukért. Vezetésével a Tanoda diákjai és a Romano Glaszo művészeti együttes rendszeresen kap felkéréseket előadásokra, fesztiválokra és aktív szereplői a város kulturális életének is.  2017-ben brüsszeli tanulmányúton voltak, ahol népzenei és néptánc előadást tartottak a Brüsszeli Magyar Intézetben. A TÖOSZ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton 2017 októberében a Budaörsi Tanoda és Budaörs Város Önkormányzata közötti együttműködés díjat nyert.

Művészeti és oktatási tevékenységei szerteágazóak: előadásokat tart a cigányság társadalmi helyzetéről, hagyományairól, ifjúsági táborokat szervez és vezet, gitározik, éneket és cigány néptáncot tanít, gyermekklubokat, művészeti és kulturális programokat szervez.

Budaörs Testnevelési és Sportdíj

BUKTA ÁGNES teniszező, a Budaörsi Sport Klub felnőtt versenyzőinek legeredményesebbike. 2016-ban a BSC Női Szuperligás csapatát bronzéremhez segítette, emellett kiváló egyéni eredményeket is elért. Egyéniben és párosba is végigversenyezte az évet itthon és külföldön egyaránt. Hazai versenyeken, Győrben egy harmadik helyet ért el, majd a nyári felnőtt Országos Bajnokságon egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett. 2017 év elején a fedett pályás felnőtt országos bajnokságon állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Nemzetközi versenyeken, egyéniben és párosban négy alkalommal első helyezést, két második és egy harmadik helyezést ért el. 2016-ban kapta meg a „2015-ös év Legtöbb Női Hazai Versenyt nyerő játékos” díját. 2017-ben is folytatta a tavaly megkezdett remek sorozatát, nemzetközi versenyeken az ezüst és bronzérmek gyűjtését. Ági a WTA ranglistáján egyéni eredményei alapján több mint 70 helyet javítva a 338. helyen áll, míg párosban az előkelő 222. helyen

KOVÁCS SÁNDOR judoedző, a Budaörsi Sport Klub Judo Szakosztályának utánpótlásért felelős edzője 2004 óta. A BSC egyik, ha nem a legrégebbi regisztrált tagjai, hiszen versenyzőként 1980-tól a BSC Judo Szakosztályának sportolója. 2009 óta vezeti nagy sikerrel az ovi judo foglalkozásokat. A folyamatos utánpótlás képzés érdekében elindították az iskolai foglalkozásokat is. Jelenleg az iskolai testnevelési órákon 150 gyerekkel foglalkoznak. Edzői képzettségét folyamatosan bővíti, fejleszti. Törekszik arra, hogy edzései változatosak legyenek és tanítványaiból a legjobbat hozza ki az edzéseken és a versenyeken is. Nemcsak a technikai fogásokat oktatja, hanem a judo szellemiségét is átadja tanítványainak. Versenyzői az elmúlt években a magyar bajnoki és diákolimpiai címek mellett Európa Bajnokságokon, Grand Prix, Grand Slam és Világkupa versenyeken voltak pontszerzők és dobogósok. A közelmúltban, az utánpótlás korosztályban, a 10 éves tanítványai közül 3-an magyar bajnoki címet nyertek.

forrás: budaors.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC