.

2020. August 15. Saturday, Mária napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Kárpát-medencei magyar egyetemisták konferenciája

Telki > Közélet
2017-11-27
720 olvasás

Mi, magyarok – nemzeti identitásunk, közös értékeink címmel 85 külhoni magyar fiatalnak háromnapos szakmai hétvégét tartott Telkiben a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. A szakmai képzés mellett az államtitkárság célja, hogy elősegítse a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok közösségépítését, a magyar-magyar kapcsolatok erősítését.

A konferenciára aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, a magyar nemzetet érintő közéleti, aktuálpolitikai kérdések iránt fogékony külhoni magyar egyetemi és főiskolai hallgatók jelentkezhettek, akik közül önéletrajz és motivációs levél alapján választották ki a legjobbakat. Az idei évben a fiatalok hat külhoni régióból érkeznek: Erdélyből negyvenegy, Vajdaságból tizenhat, Felvidékről tizenhat, Kárpátaljáról kilenc, Horvátországból kettő és Muravidékről egy fő vett részt a rendezvényen.

A háromnapos szakmai program során előadásokra és kerekasztal-beszélgetésekre kerül sor. A politikai, történelmi és a vallási témák mellett a jövőről való közös gondolkodás is teret kap a konferencián.

(Miniszterelnökség)

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC