.

2018. november 21. szerda, Olivér napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Az M0-nak minél előbb össze kell záródnia

Pest megye > Közélet
2017-11-27
892 olvasás

Az M0 és az M10-ről egyeztetett Hanzelik Gábor (Leányvár), Szente Kálmán (Solymár), Küller János (Pilisborosjenő), Farkas András (Piliscsaba), Bányai József (Pilisjászfalu), Poppréné Révay Gyöngyi (Pilisszentiván) polgármesterek, Pándi Gábor (Pilisvörösvár) alpolgármester, Hadházy Sándor és Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő részvételével november 24-én.

A Pilisvörösváron a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület szervezésében megtartott kerekasztal-beszélgetésen a varkapuinfo.hu tudósítása szerint elhangzott, hogy a szakértők az M0 autóút északi szakaszának megépülésével az egész térségben drasztikus forgalomnövekedést valószínűsítenek, ami számítások szerint Pilisvörösvár és a solymári Auchan között 50%-os emelkedést is jelentene, miután a Zsámbéki-medencéből is érkeznének autósok, ahogy a Pilisvörösvár-Csobánka-Pomáz útvonal is áthelyeződne az M0 új szakaszának irányába. Ha azonban az M0 megépítéséhez hozzá lehetne rendelni az M10 Pilisvörösvárig tartó szakaszát, méghozzá egy Piliscsaba és Pilisvörösvár között húzódó bekötőúttal, akkor tehermentesíteni lehetne a járási központot. Ez  a megoldás azonban Tinnyén és Piliscsabán okozna drasztikus forgalomnövekedést.

Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő a megbeszélésen több problémát is felvetett, amely a Zsámbéki-medencét érinti. Ennek középpontjában is az áll, hogy az M0 autóút északi szektorának megépülése után egyértelmű forgalomnövekedés várható Zsámbékon, Tökön, Perbálon, Tinnyén és Piliscsabán. Pozitívumként jegyezte meg ugyanakkor, hogy a nyugati szektor építése várhatóan 2022-ben elkezdődhet, a körgyűrű összezáródása pedig nagy előrelépést jelentene.

Mint mondta, nem egyedüli probléma az agglomerációban, hogy egy településen néhány tízezres forgalom halad át egy nap alatt, ez Budakeszin is komoly gond.

A varkapuinfo.hu részletes beszámolója ide kattintva elérhető.

Kapcsolódó cikkünk: Elhárul az akadály az M0 továbbépítése elől - 2017-10-30

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC