.

2020. August 6. Thursday, Berta,Bettina napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Óvodás programot indít a Budakeszi vadaspark

Budakeszi > Életmód
2018-01-26
839 olvasás

A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok bemutatására, az erdészek munkájának megismertetésére szakképzett pedagógusokkal az óvodai foglalkozásokon a vadaspark kézből nevelt állatait is, mint a nyest és a pele, élőben, testközelből megismertetik a gyermekekkel.

Budakeszi Vadaspark népszerű természetismereti programjai januártól már közvetlenül az óvodákban is elérhetőek. Az óvodások így saját környezetükben, játszva tanulhatnak többet között az otthoni állattartásról, a szelektív hulladékgyűjtésről és a vadon élő állatok legjellemzőbb tulajdonságairól, valamint az erdészek több évszázados múltat felölelő szakmájának kihívásairól.

„A programon belül 12 különböző témából lehet választani: ezek a blokkok fontos erdészeti, természet-, illetve környezetvédelmi témákat ölelnek fel, és olyan kérdésekre keresik a választ, amelyek elengedhetetlenek a gyermekeink felelős környezeti neveléséhez. Módszertanilag minden téma bemutatása öt elemből áll, amelyek kialakítása során a könnyen befogadható tartalomra és mindenekelőtt az interaktivitásra törekedtünk. Így a foglalkozás örömteli közös időtöltéssé válik. Ügyeltünk továbbá arra is, hogy a feladatok a gyermekek összes érzékszervét stimulálják. Hiszünk abban, hogy a gyermekek a leghatékonyabban játszva tanítva tudják befogadni és elsajátítani az új ismereteket. Az óvodapedagógiai programunk célja, hogy az óvodások minél korábban megismerkedhessenek az őket körülvevő élővilággal és természetes környezetükkel, hogy mindannyian felelős felnőttekké cseperedjenek”– mondta Mészárosné Kiss Boglárka erdőmérnök, a Budakeszi Vadaspark munkatársa.Az óvodapedagógiai program további érdekessége, hogy előzetes egyeztetés esetén a Budakeszi Vadaspark kézből nevelt állatait is élőben mutatják be a szakemberek, hogy a gyermekek biztonságos módon, de testközelből ismerkedhessenek meg a hazai vadonban élő állatokkal, például a muflonnal, a nyesttel és a pelével. Így a vadaspark szó szerint „kitelepül” az óvodákba.

A csoportfoglalkozások időtartama 45 perc, ára 200 Ft/gyermek (+ 12.500 Ft egyszeri kiszállási díj), egy óvodás csoport létszáma pedig maximum 25 fő lehet. A programokkal kapcsolatos bővebb felvilágosítás Mészárosné Kiss Boglárkától a kiss.boglarka@bkvp.hu e-mail címen kérhető.

A vadaspark 26 hektáros területén természetes, erdei környezetben él 32 állatfaj mintegy 120 egyede. A létesítményt 2017-ben 182 ezer látogató kereste fel, a szervezet munkáját közel 1100 önkéntes támogatja.

forrás: Budakeszi Vadaspark

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC