.

2018. december 12. szerda, Gabriella napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Gout de France - Francia menü a Gesztenyésben

Budakeszi > Gazdasági rovat
2018-03-20
446 olvasás

Magyarországon huszonöt étterem csatlakozik a negyedik alkalommal meghirdetett Gout de France/Good France gasztronómiai világünnephez, melynek keretében március 21-én világszerte több mint háromezer vendéglátóhely kínál francia ételeket.

A Gout de France a francia Kül- és Európa-ügyi Minisztérium és Alain Ducasse séf közös kezdeményezésére indult el részben a legendás XIX-XX. századi séf, Auguste Escoffier örökségének ihletésére - idézte fel a kezdeményezés keddi budapesti sajtótájékoztatóján Franciaország magyarországi nagykövete.

Éric Fournier hangsúlyozta: az egyszerre öt kontinensen, több mint százötven országban zajló eseménysorozatban negyedik éve mozgósítja az éttermeket és a séfeket világszerte. A résztvevők hagyományosan franciás menüsort kínálnak ugyanazon a napon. Idén első alkalommal az esemény vezérmotívuma egy régió lesz: Nouvelle Aquitaine, vagyis Bordeaux és tágabb környéke; a kiemelt téma pedig a borok és röviditalok. A diplomata emlékeztetett arra, hogy Périgeux, az Arcachon-öböl, Biarritz szintén erős nevek, akárcsak a régióból származó osztriga, libamáj, kacsa, konyak vagy armagnac.

A Gout de France idén a januárban elhunyt legendás francia séfről, Paul Bocuse-ről is megemlékezik: a séfek szabadon beilleszthetnek menüsorukba egy Paul Bocuse repertoárjába tartozó vagy általa inspirált ételt.

Az éttermek 2017 novembertől pályázhattak a részvételre a francia kulináris hagyományt középpontba helyező menüsorokkal. A résztvevők listáját egy séfekből álló nemzetközi zsűri hagyta jóvá a nagykövetségek segítségével, ügyelve a menük minőségére és összetételére - számolt be a Éric Fournier.

Budapesten a Béterv lakásétterem, a Borsso Bisztro, a Gundel, a Jardinette, a francia-orosz Kolette Bistro, a Kollázs, a Larus, a La Perle Noire, a Paris Budapest Restaurant, a Pavillon de Paris, Budakeszin a Budai Gesztenyés, Debrecenben az IKON Restaurant, Miskolcon a Végállomás Bistorant, Szegeden a Boros Kakas, Szentendrén a Promenade, Veszprémben a Gusto 13, illetve a fővárosban és Székesfehérváron az Accor hotellánc kilenc étterme kínál francia menüsort a kezdeményezéshez csatlakozva. (MTI)

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC