.

2019. január 21. hétfő, Ágnes napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Pest megye 2. vk.: Nem lesz új szavazás és újraszámlálás sem

Pest megye > Közélet
2018-04-23
297 olvasás

A Nemzeti Választási Bizottság a benyújtott fellebbezések alapján egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását - közölte az NVB elnöke ma az M1 csatornán. Patyi András azt mondta, az újraszámoláshoz tényeken alapuló bizonyítékra vagy "magas szintű valószínűsítésre alapot adó körülmények" bemutatására van szükség.

Közölte, a testülethez mintegy 180 fellebbezés érkezett be. Azért ilyen sok, mert lényegében minden választókerületi eredményt, ahol nem az ellenzék nyert, megtámadtak.

A fellebbezések egy nyomvonal szerint, egy szövegtörzsre készültek, és alapvetően országos jelenségeket vetettek fel. Ezek egy részét a szavazást követő három napon belül lehetett volna megtámadni, de a konkrét szavazókerülethez köthető kifogások esetében sem döntöttek az újraszámolás elrendeléséről - számolt be róla az NVB elnöke.

Hozzátette, sokan kifogásolták azt is, hogy a szavazás napján meggyengült az NVB honlapja. Patyi András hangsúlyozta, ez nem befolyásolta a szavazás eredményét, hiszen nem az oldal az eredmények forrása, hanem a források alapján kerülnek fel az eredmények a honlapra. (MTI)

***

Az LMP korábbi, választás utáni álláspontja szerint meg kell ismételni a választást a budakeszi körzetben, ahol Szél Bernadett, a párt társelnöke kevesebb mint 300 szavazattal kapott ki a Fidesz jelöltjétől. A párt többek között azt nehezményezi, hogy a választási bizottság a törvényi határidőn túl állapította meg a körzet végeredményét, és hogy a jegyzőkönyvekkel sem volt minden rendben.

Szél Bernadett Facebook-oldalán közzé tette: "egyrészt törvényben rögzített határidőn túl született eredmény, másrészt az egyes szavazókörökben tapasztaltak miatt számos kifogást nyújtunk be. El akarjuk érni, hogy a választási bizottság rendelje el a választás megismétlését. Ha elutasítják, a Kúriáig meg nem állunk."

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC