.

2019. február 18. hétfő, Bernadett napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Kodály művészete

Budakeszi > Kultúra
2018-05-09
373 olvasás

A Czövek Erna AMI Zeneiskolában május 17-én 17.30-kor tartják a Kodály művészete-pályázat zárókoncertjét. A gitárzenekar kíséretével a diákok Kodály 12 kétszólamú, énekhangra írt zeneművét adják elő a Bicinia Hungarica első kötetéből. A vokális művek zenekari bevezetőjét és hangszeres átiratát Kozma László tanár készítette.

A hangversenyen elhangzó darabok mellett az érdeklődőknek Power Point-os bemutatóval beszámolnak a projekt egész tanévet felölelő programjáról. A pályázatot június 19-én projektértékeléssel zárják.

A pályázat támogatói a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

A 2017/2018-as tanévben a 2.a. szolfézscsoport és a zeneiskola gitárzenekara egy egész éves projektet valósít meg "Kodály művészete" címmel a zeneiskola Nemzeti Tehetségprogramban meghirdetett nyertes pályázata keretében. A gyerekek májusban Kodály Bicíniumaiból koncertet adnak, ezen kívül prezentációkkal, tablókészítéssel előadásokkal dolgozzák fel és mutatják be a zeneszerző-zenepedagógus életművét.

Az első iskolán kívüli program november 26-án, vasárnap 11 órakor lesz, amikor a Zeneakadémián megtekintik a Játsszunk Háry Jánost c. előadást, majd meglátogatják a Bartók-emlékházat. Az egész napos programra kísérőtanárok viszik a gyerekeket. A nap teljes anyagi vonzatát (utazás, belépőjegyek, ebéd) pályázati pénzből az iskola állja.

forrás: Czövek Erna AMI Zeneiskola

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC