.

2019. április 25. csütörtök, Márk napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Harminc éves a Budakeszi Hagyományőrző Kör

Budakeszi > Közélet
2018-10-01
277 olvasás

Az egyesület szeptember 28-án a Prohászka gimnáziumban ünnepelte 1988-as alapítását. A budakeszi és magyarországi németek népi és keresztény kultúráját őrző közösséget már 1993-ban Budakesziért emlékéremmel tüntették ki.

A Hagyományőrző Kör 1990-ben ifjúsági tánccsoporttal bővült Merklné Kálvin Mária vezetésével, majd 1993-ban asszonykórussal egészült ki Nagyné Starcz Teréz karvezetésével.

A pénteki ünnepségen a jelenlegi elnök, Ligetfalvi Károly köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyarországi sváb közösséget az elmúlt háromszáz évben a hite tartotta meg, amely jó irányt mutathat a továbbiakban is.

Kőrösiné dr. Merkl Hilda, kezdetben elnöke, jelenleg tiszteletbeli elnöke a budakeszi hagyományőrzőknek, Széchenyi gondolatával zárta a kör három évtizedes tevékenységét méltató beszédét: "Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen."

Dr. Győri Ottilia polgármester Illyés Gyulától vett idézettel méltatta a város kulturális életének egyik mozgató rugójává vált közösséget: "Csak az a nép tud tisztelni más népeket - azok szokásait, hagyományait - amely a sajátját is megbecsüli."

A rendezvényen rész vett a neckarsulmi székhelyű Budakesser Gemeinschaft elnöke, Franz Huber és felesége is.

A fotókiállítással  színesített műsorban közreműködött a Hagyományőrző Kör asszonykórusa, a férfidalárda és a fúvószenekar. Az est díszvendégeként Mécs Károly, a Nemzet Művésze irodalmi összeállítását élvezhette  közönség.

Az ünnepség állófogadással zárult.

Kapcsolódó cikk: Tisztújítás a Hagyományőrző Körben - 2013-12-21

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC