.

2019. September 22. Sunday, Móric napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Fókuszban a közlekedés

Budakeszi > Gazdasági rovat
2019-04-11
139 olvasás

Február végén Budakeszi önkormányzata úgy döntött, hogy kétmillió forinttal hozzájárul a METRO áruház közeli lámpás csomópont körforgalommá építésének tervezési költségeihez. A körforgalom elengedhetetlen ahhoz, hogy a budakesziek az M4-es metrót minél gyorsabban elérjék tömegközlekedéssel.

Az M4 metró vonalának meghosszabbítása is jelentősen gyorsítaná a forgalmat, ezért az önkormányzat levélben fordult a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsához, az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz és a Miniszterelnökséghez.

Február végén Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester és több szakmai szervezet (BKK, Budapest Közút, Közlekedéstudományi Intézet) képviselője kereste fel az önkormányzatot a Budakeszin építendő buszsáv és kapcsolódó P+R parkolók megvalósítása ügyében. A kerület és Budakeszi vezetői megállapodtak, hogy közösen kezdeményezik és pénzügyileg is támogatják Budakeszin buszsáv és P+R parkolók budakeszi tanulmánytervének elkészítését az illetékes szakminiszternél, sőt a teljes megvalósítást a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsánál. Március végén az önkormányzat a tanulmánytervre bruttó három millió forint biztosításáról döntött.

Az önkormányzat elérte, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mint közútkezelő még idén a város több évtizede működő közlekedési lámpáit vezérlőkkel, érzékelőkkel együtt, s a legmodernebbre cserélje. Az önkormányzattal közösen vizsgálják a kezelésükben lévő főutakon a forgalom gyorsítását, a közlekedés biztonságosabbá tételét szolgáló további fejlesztések lehetőségét. (x)

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC