.

2019. September 22. Sunday, Móric napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Indul a Duna menti települések blogja

Pest megye > Közélet
2019-05-23
109 olvasás

Duna menti helységek értékeinek felmérésére, az együttműködés erősítésére 2017-ben több ország közös projektje kezdődött Danube Urban Brand (DANUrB) néven. A magyar programot a BME Építészmérnöki Kara Urbanisztikai Tanszéke dolgozta ki és vezeti, Pest Megye Önkormányzata részvételével.

Pest megye önkormányzatának blogja a megye két térségének, a Dunakanyarnak és a Csepel-sziget déli részének, a Szigetzugnak a programban részt vevő településeivel foglalkozik. Mivel a projekt lényeges eleme a települések és a Duna kapcsolata, az egyes városokat, falvakat vízi túrázva keresték fel, többek között arra helyezve a hangsúlyt, miként lehet a ma még kihasználatlan, alulhasznosított építészeti és kulturális emlékeket, infrastruktúrát „Duna menti kontextusban” aktívvá tenni.

Ezekről a csónaktúrákról, élményekről, tapasztalatokról – pozitívakról és negatívokról egyaránt – szól a Dunai mesék.

A programban érintett települések, területek a Dunakanyarban: Dunabogdány, Ipolydamásd, kisoroszi szigetcsúcs, Nagymaros, Szob, Verőce, Visegrád, Zebegény. A Szigetzugban: a Ráckevei-Duna szigetei, Lórév, Ráckeve, Szigetbecse, Szigetszentmárton, Szigetújfalu.

A blog minden héten frissül. Az első rész Ipolydamásdtól Szobig, a jövő heti rész Szobtól Zebegényig számol be a látnivalókról és az útvonalon szerzett tapasztalatokról.

forrás: Pest megye önkormányzata

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC