.

2020. June 5. Friday, Fatime napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


A betörő nem nyaral

Pest megye > Közélet
2019-08-01
166 olvasás

Bár lassan itt a nyaralás vége, a betörők és tolvajok kihasználják a nyár utolsó napjait. Alkalom szüli a tolvajt, tartja a mondás, de az alkalmat ne Önök teremtsék meg. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság néhány olyan bűnmegelőzési megoldást ajánl, melyekkel elkerülhető a baj.

• Amennyiben üdülni megy a család, kérjék meg rokonukat, megbízható szomszédjukat a levélszekrényük rendszeres kiürítésére. A megtelt levélszekrény árulkodó jel lehet a tolvaj számára arról, hogy hosszabb ideje nem tartózkodnak a lakásban. Arra is megkérhetik megbízottjukat, hogy ne csak a virágokat locsolja meg, hanem az utcai függönyöket alkalmanként húzza el, kapcsolja be a rádió,- vagy tévékészülékeket.

• Ne osszák meg a közösségi oldalakon azt, hogy éppen hol nyaralnak, nehogy ennek ismeretében váljon célponttá az otthonuk.

• A nyári melegben sokan nyitott ablak mellett alszanak, nappal az ajtókat is nyitva tartják. Értékeik védelme szempontjából nem jelent védelmet a szúnyogháló!

• Ha napközben otthon tartózkodnak, vagy akár csak rövid időre hagyják el a lakásukat – vendégeiket kísérik ki, vagy éppen ismerőseikkel váltanak pár szót – akkor is mindig zárják be az ajtót!

• A kertes házban lakók zárják a kapukat, illetve a ház ajtaját, ablakait, amíg a kert hátsó végében dolgoznak, vagy pihennek!

• Biztonságtechnikai üzletekben kapható mobil, mozgásérzékelővel ellátott riasztókészülék, amely alkalmazható az udvaron, erkélyen lévő, vagy kempingezés során a sátorban, lakókocsiban elhelyezett értékek védelmére is. A hatósugarába kerülő mozgó tárgyak, személyek jelenlétét hangadással jelzi, használják ezeket!

• Amennyiben strandon, fürdőben töltik szabadidejüket, lehetőség szerint vegyék igénybe az értékmegőrzőt! Abban az esetben. ha nincs, a parton hagyott értékekre felváltva vigyázzanak, soha ne hagyják őrizetlenül táskáikat, csomagjaikat! Figyeljenek egymásra és egymás értékeire, a lopás ezzel megelőzhető!

Ingyenesen hívható segélyhívó számok: 104, 105, 107, 112

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC