.

2020. March 31. Tuesday, Árpád napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Prima Primissima Díjra jelölték Gulyás Dénest

Nagykovácsi > Kultúra
2019-11-26
319 olvasás

A magyar zeneművészet kategóriában Prima Primissima Díjra jelölt Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes, a Pécsi Nemzeti Színház zeneigazgatója. Operaénekesi munkásságát Liszt-díjjal, érdemes és kiváló művész kitüntetéssel és 2016-ban Kossuth-díjjal ismerték el.

1978-ban szerezte operaénekesi és művésztanári diplomáját a Zeneakadémián. 1979-ben második díjat nyert a pármai "Giovani Cantanti Lirici" nemzetközi énekversenyen, 1982-ben megnyerte az első nemzetközi Luciano Pavarotti énekversenyt Philadelphiában. Énekelt Európa, Amerika dél Amerika és Ázsia szinte minden színvonalas operaházában és koncerttermében. A rendszerváltásig volt a Magyar Állami Operaház tagja, majd a Szegedi Nemzeti Színházban, a budapesti Nemzeti Színházban dolgozott, egy ideig a győri Kisfaludy Színház operatársulatát is vezette. 1995 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének tanszékén tanít.

forrás: primaprimissima.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC