.

2020. May 26. Tuesday, Fülöp,Evelin napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


#ONLINE: Hubay Miklós: Elnémulás Szentendréről

Programajánló
2020-04-01
86 olvasás


Több mint ezer éve élünk, és küzdünk megmaradásunkért a Kárpát-medencében. Ahogy más európai nemzeteknek, nekünk is bőven jutott a bőségből és a megpróbáltatásokból az évszázadok során. Míg az elmúlt száz év szomszédainknak inkább sikert és örömöt hozott a nehézségek mellett, nekünk egy lehetőséget, amivel bizonyíthatjuk Isten és Világ előtt, hogy képesek vagyunk túlélni a legborzasztóbb időket is. Sikerült, mert nem tűntünk el.
 
A Coronavirus komolyan megtizedelheti a nemzetet, ha nem teszünk ellene közösen. Akár a keleti hordák özöne, amely többször történelmünk során, most ismét megjelent. Vagy globális üzleti érdekek, amelyek bedarálni szeretnék a jövő generációját egy hitét, nemét, akaratát és hazáját tagadó fogyasztói rabszolgaságba.
 
2015 szeptemberében mutattuk be Hubay Miklós zseniális vízióját, az ELNÉMULÁS című művét, egy időben a szíriai menekülteknek álcázott emberáradat előfutár hullámaival, ami először kopogott, majd döngetett az ország déli kapuin. Az európai vezetők ítélete akkor elmarasztaló volt, és ahogy az az elmúlt hetekben kiderült, alaptalan, mert amikor egy gyilkos kór ragadja magához Európát, választ és segítséget nem képesek nyújtani tagállamaiknak. A nemzetállamok külön-külön, saját múltjukat, identitásukat és közösségüket szem előtt tartva újra teremtették azokat a szellemi és fizikai határokat amelyek nélkül vészhelyzetben elpusztulnának. Nyelvükkel, kultúrájukkal, polgáraikkal és családjaikkal mindenestül. A nagy Európa nyílt társadalom víziója elillant pár hét alatt.
 
Erről szól Hubay Miklós felemelő és katartikus alkotása. Ezekben a hitünket próbáló napokban, amikor a közegészség védelmének érdekében nem tudunk a nyilvános színpadról szólni, az "élő-színház-varázsa” helyett az internet lehetőségeivel élve, anyanyelvünket értők és szeretők számára elérhetővé tesszük az ELNÉMULÁS előadásunkat díjmentesen!
 
A felvétel megtekinthető: https://youtu.be/we9kyXwMTiU

Célunk nem a felhőtlen szórakoztatás! Nincs ellenünkre a nevetés, de most más idők járnak. Komoly gondokkal és félelmekkel kell megbirkóznunk a következő hetekben. Közösen és összefogással sikerrel járhatunk! Szeretnénk mindenkit emlékeztetni ezzel az előadással, hogy mi várhat ránk, ha nem vigyázunk egymásra és nemzetünkre, ami mindannyiunkat összeköt. Ez a szerző intő üzenete!

Ivancsics Ilona és Sebők Péter
társulatvezetők

Ivancsics Ilona és színésztársai www.iiszt.hu

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC