.

2020. August 9. Sunday, Emőd napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Elhunyt Molnár Zoltán

Perbál > Közélet
2020-07-07
107 olvasás

Elhunyt Molnár Zoltán, aki negyven évig tanítóként dolgozott. Munkája mellett feldolgozta Perbál község történetét és 1967-től egy akkor meghirdetett mozgalomhoz csatlakozva napjainkig írta a falu krónikáját. Utolsó útjára július 10-én, pénteken 13 órakor kísérik a perbáli temetőben.

"Sosem kérdeztem, honnan jött, merre tart, mit akar az élettől és mit ért el, mégis szinte mindent tudtam róla.
És most itt ülök a gép előtt, valami vigasztalót, valami lélekemelőt kellene írnom, és nem jut eszembe semmi.
Méltassam a tanári, a helytörténeti, a közéleti tevékenységét, amit mindenki ismer? Ő nem csak az iskolában volt tanár, az volt a boltban, a hivatalban, a zöldségesnél, - az utcán sétálva megsüvegelte öreg és fiatal. Ő volt mindannyiunk Zoli bácsija - az elegáns, szálfatermetű, az egyenes derekú jellemében gerinces, bölcs öreg!

Több évtizede annak, amikor egy jókedvű társaságban először koccintottunk és barátok lettünk. Már akkor feltűnt és lenyűgözött páratlan műveltsége, eredetisége és egyéniségének sokszínűsége. Ha köztünk volt, sosem unatkoztunk. Sokat filozofálgattunk életről, politikáról, kultúráról, sportról, és ha nem is értettünk mindenben egyet, mindig barátok maradtunk.

Az éjszakába nyúló ulticsaták, a borozgatások már rég elmaradtak, mikor a kilencvenedik születésnapján cigányzene mellett utoljára dalra fakadt. Nótája még most is itt motoszkál a fülemben: „Darumadár fenn az égen, hazafelé szálldogál”

Isten veled, kedves darumadár! Isten veled, öreg cimbora! Nyugodjál békében!"

Szilágyi László
              Perbál

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC